Actueel

Actueel

Humanistisch geestelijk verzorger, 8 uur p/w (Zorggroep Reinalda)

Zorggroep Reinalda is een lokaal in Haarlem opererende aanbieder van verpleeghuiszorg, thuiszorg, wijkverpleging, revalidatie, dagbesteding en ontmoeting. Zorggroep Reinalda zoekt per direct een humanistisch geestelijk verzorger voor 8 uur per week. Klikt u hier voor de vacaturetekst of bekijk de website. Reageren kan tot 4 februari.

18 januari, 2019|

Geestelijk verzorger, 16-24 uur p/w (ViVa! Zorggroep)

Voor de afdeling Gespecialiseerde Teams van de ViVa! Zorggroep zoeken we een geestelijk verzorger voor 16-24 uur per week. Klikt u hier voor de vacaturetekst of bekijk de website. Reageren kan tot 9 februari 2019.

18 januari, 2019|

Geestelijk verzorger- Ethicus m/v, 36 uur p/w (ZorgAccent Woonzorg)

ZorgAccent zoekt een geestelijk verzorger- ethicus m/v voor 36 uur per week. Klikt u hier voor de vacaturetekst of bekijk de website. Reageren kan tot 21 februari 2019.

17 januari, 2019|

Geestelijk verzorger, 28-30 uur p/w (Alrijne Zorggroep)

Alrijne Zorggroep is op zoek naar geestelijk verzorger voor 20-28 uur per week. Klikt u hier voor de vacaturetekst of bekijk de website. Reageren kan tot 12 februari 2019.

17 januari, 2019|

Geestelijk verzorger, 16 uur p/w (Surplus)

Surplus is op zoek naar een geestelijk verzorger voor 16 uur per week. Klikt u hier voor de vacaturetekst of bekijk de website. Reageren kan tot 27 januari 2019.

15 januari, 2019|

Geestelijk verzorger, 10 uur p/w (SWZP)

Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) is op zoek naar geestelijk verzorger voor 10 uur per week. Klikt u hier voor de vacaturetekst of bekijk de website. Reageren kan tot 21 januari 2019.

9 januari, 2019|

Klinisch geestelijk verzorger,28 uur p/w (Meander Medisch Centrum)

De vakgroep Geestelijke Verzorging en Ethiek van Meander Medisch Centrum is op zoek naar een klinisch geestelijk verzorger. Klikt u hier voor de vacaturetekst of bekijk de website. Reageren kan tot en met 21 januari 2019.

8 januari, 2019|

Geestelijk verzorger, 4 uur p/w (Het BovenIJ ziekenhuis)

Het BovenIJ ziekenhuis is op zoek naar een geestelijk verzorger voor 4 uur per week. Klik hier voor de vacaturetekst of bekijk de website. Reageren kan tot en met 18 januari 2019.

27 december, 2018|

TGV 92: Gender, transgender en geestelijke verzorging

Het leren kennen van je genderidentiteit is misschien wel het meest ingewikkelde leerproces dat een mens in het leven moet doorlopen, althans wanneer biologie en psychologie niet op elkaar aansluiten. Het kan dan ook niet anders dan dat geestelijk verzorgers in aanraking komen met vragen en problemen op dit vlak. Identiteit is gegrond in het lichaam. Als het lichamelijk besef van het zelf niet vanzelfsprekend is, dan kan het niet anders of zingeving en levensbeschouwing zijn in het spel, en dus geestelijke verzorging. Met bijdragen van Michel Beckman, Maudy van Klaveren, Hanneke van der Korst, een interview met Wilko Mulder. Plus een prachtige beeldtentoonstelling (Henk Hage: Bewaakte Ogenblikken). En daarnaast bijdragen van Chantal Sluijsmans over belang-stellende GV, van Kees de Groot over de ontwikkeling van levensbeschouwing/religie in West-Europa. En natuurlijk de columns, lopend onderzoek, de etalage, poëzie en enkele relevante boekrecensies.

14 december, 2018|

Doorbraak: financiering voor geestelijke verzorging thuis

Heuglijk nieuws: eindelijk financiering voor geestelijke verzorging in de thuissituatie! We hebben er lang en hard voor gestreden. Zie hier het persbericht dat wij verspreiden naar aanleiding van het plan dat minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Graag vragen we jullie dit binnen je eigen netwerk uit te zetten en via media-kanalen – sociale media (Twitter!, volg ons op @VGVZ_NL) – of connecties bij media – (regionale)kranten (regionale)radio/tv, te verspreiden. Hoe meer mensen weten van deze injectie voor geestelijke verzorging, hoe meer we goede ondersteuning van patiënten en cliënten bevorderen.

Vanzelfsprekend roept dit bij jullie vragen op over de uitwerking in de praktijk. Daar zal komende tijd aan gewerkt worden en we houden jullie natuurlijk op de hoogte. Het kenniscafé eerstelijn op 14 november (Utrecht) zal grotendeels in het teken staan van de laatste stand van zaken.

8 oktober, 2018|