Actueel

Actueel

Pro Persona Wolfheze zoekt Geestelijk Verzorger, werkdagen nader overeen te komen.

Pro Persona MCZ Wolfheze zoekt een energieke en communicatieve collega, bewogen met mensen met een psychiatrische aandoening en kundig in het bieden van begeleiding bij zinvragen, levensthema’s en spiritualiteit.
Vanwege de samenstelling van het team gaat de voorkeur uit naar een humanistisch geestelijk verzorger.

Klik hier voor de vacaturetekst en meer informatie.

Reageren kan t/m 31 oktober 2019 via deze link.

14 oktober, 2019|

Humanistisch Geestelijk Verzorger, 24 uur tot 28 uur per week. Hoogeveen

De NNCZ brengt de verschillende aspecten van wonen, welzijn en zorg samen. Dat is wat ons uniek maakt. We proberen ons werk zo dicht mogelijk bij de cliënt te doen, waardoor we in staat zijn optimaal aan te sluiten bij onze doelgroep. Mensen willen of zijn genoodzaakt langer thuis te blijven wonen. We werken daarom steeds meer en intensiever samen met netwerkpartners als huisartsen etc. We verbinden ons met mantelzorgers, vrijwilligers, buurtbewoners, professionals en organisaties. We geloven in het belang van samenwerken, verbinden en dichtbij zijn. We geloven in de kracht van mensen en in wederkerigheid. Immers: samen zijn we van waarde.

Voor diverse werkgebieden in Hoogeveen zijn wij op zoek naar één: Humanistisch Geestelijk Verzorger voor 24 uur tot 28 uur per week.

Klik hier voor de vacaturetekst en meer informatie.

11 oktober, 2019|

Geestelijk Verzorger, min 24u max 31u p/w te Dordrecht

Ben jij een betrokken en een inspirerende geestelijk verzorger die support kan bieden aan onze patiënten en medewerkers in spirituele, zingevings- en ethische vraagstukken?

Klik hier voor de vacaturetekst of link naar de site.

27 september, 2019|

Fulltime: Profileringsleerstoel Geestelijke Verzorging/ Vacancy: Full Professor/Associate Professor Chaplaincy Studies

Vacancy: Full Professor/Associate Professor Chaplaincy Studies

Who will join the Protestant Theological University (PThU)? We are looking for a full/associate professor of Chaplaincy Studies, based in Groningen. Are you interested in this vacancy or do you know a suitable candidate? Contact us!

In our mission to profile the dedicated, professional and well-trained chaplain, we offer a post for a candidate with an emerging national/international reputation. As per December 1, 2019, we have a vacancy for a:

Full professor/Associate professor

Profiling the chair of Chaplaincy Studies (0,8 – 1.0 FTE)

Click here to go the website for more information.

19 september, 2019|

Geestelijke verzorging thuis – FAQ’s

Sinds begin 2019 zijn steeds meer geestelijk verzorgers actief in de thuissituatie, via de Netwerken Palliatieve Zorg en de Centra voor Levensvragen, die op veel plekken worden vormgegeven. Deze manier van werken is nieuw, voor zowel geestelijk verzorgers als voor de coördinatoren van de Netwerken Palliatieve Zorg. Gaandeweg blijkt dit veel vragen op te leveren. De meest gestelde vragen staan nu online. Deze zijn thematisch gerangschikt. Zo vind je er antwoord op vragen rondom de opstart van een Centrum voor Levensvragen, de kwaliteitseisen waar geestelijk verzorgers in de eerste lijn aan moeten voldoen, informatie over financiering, bij-en nascholing voor professionals en vrijwilligers door geestelijk verzorgers, en nog een aantal andere thema’s.

Gaandeweg zal deze pagina worden aangevuld met nieuwe veel gestelde vragen. Mocht je zelf een vraag hebben die niet beantwoord wordt, dan kun je contact opnemen met de projectleider, Robert Koorneef. Binnen 14 dagen zal de vraag dan beantwoord op de site staan, als het een veel gestelde vraag betreft.

13 september, 2019|

Werknemersorganisatie FBZ zoekt nieuw bestuurslid, ong 2 uur p/w

Werknemersorganisatie FBZ zoekt nieuw bestuurslid

Als expert op het gebied van arbeidsvoorwaarden heeft werknemersorganisatie FBZ een stevige positie verworven in het vakbondsveld. We maken ons aantoonbaar sterk voor de arbeidsvoorwaarden van ruim 36.000 artsen en paramedici. Zo sluiten we cao’s en sociaal plannen voor de leden van 20 (beroeps)verenigingen in een sector met 1,4 miljoen werknemers. Verder oefenen we landelijke invloed uit op het pensioen en stimuleren we een evenwichtige arbeidsmarkt. Ook bouwen we onze dienstverlening voor onze achterban steeds verder uit. Hun belang staat immers voorop. Kortom, FBZ is een groeiende en bruisende club waar bestuursleden met regelmaat belangrijke beslissingen nemen.

Klik hier voor de vacturetekst.

9 september, 2019|

Moritz Pfähler nieuwe voorzitter VGVZ

Door de Algemene Ledenvergadering, op maandag 24 juni aansluitend aan het symposium, werd Moritz Pfähler benoemd tot voorzitter van de VGVZ. Moritz (39) werkt bij de Reinier de Graaf groep in Delft en omgeving en is ook actief in het ontwikkelen van geestelijke verzorging in de thuissituatie.

Bestuur en stafbureau zijn erg blij met de komst van Moritz en zien uit naar een goede samenwerking.

26 juli, 2019|

VGVZ-Award voor Eva Ouwehand

Tijdens de Algemene Ledenvergadering vond ook de jaarlijkse uitreiking plaats van de VGVZ-Award. Ditmaal ging deze naar Eva Ouwehand voor haar onderzoek Tussen hemel en hel – Religieuze ervaringen en de bipolaire stoornis’.

Op you-tube staat een informatief en tegelijk ook zeer onderhoudend filmpje over haar onderzoek.

26 juli, 2019|

Voor- en nadelen bekostigingsmogelijkheden geestelijke verzorging (GV) | Brief | Rijksoverheid

Maandag 24 juni heeft minister De Jonge de tweede kamer op de hoogte gebracht van de voortgang van de Geestelijke Verzorging in de thuissituatie. Hierbij de twee documenten die hij toestuurde.  De VGVZ is intensief bij deze ontwikkelingen betrokken.
brief ministerie inzake voortgang geestelijke verzorging en levensbegeleiding
Document voor-en nadelen bekostigingsmogelijkheden geestelijk verzorging (GV)

25 juni, 2019|

Nieuwe informatie over financiering GV thuis

Vanaf 1 januari 2019 maakt een nieuwe subsidieregeling de inzet van geestelijk verzorgers in de thuissituatie mogelijk. Eerder publiceerden we al een factsheet met uitleg over de regeling. Hierop is nu een vervolg met aanvullende informatie

Klik hier voor meer documenten over dit dossier.

17 mei, 2019|