Laden Evenementen

Neem jij wel eens de tijd om stil te staan en te (her)ontdekken wie of wat inspireert in je werk? Neem deel aan de Henri Nouwenretraite. Krijg inzicht in de wederkerigheid in de relatie tussen zorgverlener en cliënt/bewoner. Aan de hand van het gedachtegoed van Henri Nouwen over zijn ervaringen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking staan we stil bij je eigen drijfveren om te zorgen voor anderen. 

Het levensverhaal van Henri Nouwen is bijzonder te noemen. Een hoogleraar die begeleider werd van mensen met een verstandelijke beperking en dagelijks met hen leefde in een woongemeenschap. Dáár en in de zorg voor de ander ontdekte hij hoe waardevol elk mens is en hoeveel je als mens voor elkaar kunt betekenen en van elkaar kunt leren. Een zorgverlener voor een cliënt, maar ook andersom.  

Tijdens deze 24-uurs retraite spiegelen we onze eigen ervaringen in de zorgpraktijk en onze spiritualiteit aan die van Henri Nouwen. Kan hij ons inspireren om met hernieuwde toewijding ons werk te doen voor mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd? 

Tijdens de retraite is er ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen en reflecteren over wat het zorgen voor een ander voor jezelf betekent.  

De retraite is SKGV-geaccrediteerd op het onderdeel Levensbeschouwing en spiritualiteit.

De kosten bedragen a €350 voor leden en a €500 voor niet-leden van Relief.

De retraite wordt geleid door Wout Huizing, stafmedewerker van Relief. Wout is daarnaast theoloog en ervaren supervisor en geestelijk verzorger.

 

Deel dit nieuwsbericht