Doel

De islamitische sector heeft als belangrijkste taak het waarborgen van de kwaliteit, professionaliteit en identiteit van de Islamitische Geestelijke Verzorging in zorginstellingen. De sector tracht haar doel onder andere te bereiken door contacten te onderhouden met verschillende islamitische instellingen in Nederland.

Organisatie

De islamitische sector is landelijk georganiseerd. De leden van de sector zijn allen werkzaam als islamitisch geestelijk verzorger. De leden van de sectorraad vergaderen drie maal per jaar en er wordt jaarlijks een studiedag georganiseerd.

Bestuur

Mustafa Bulut, voorzitter
Marlou Feer, secretaris
Fatma Katirci-Sahin, penningmeester
Adem Köse, algemeen raadslid
Ramzi Oulad Lmaroudia, algemeen raadslid
Tarek Kather, algemeen raadslid

Personalia bestuursleden

Mustafa Bulut, voorzitter: 

Ik ben Mustafa Bulut en werk als geestelijk verzorger met een islamitische achtergrond in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Hiervoor heb ik in de ouderenzorg en GGZ gewerkt. Omdat ik door een meerderheid van leden binnen de sector Islam (VGVZ) ben gevraagd om voorzitter te worden én ik dit jaar een mijlpaal bereik van 12,5 jaar werkervaring als geestelijk verzorger, heb ik hier positief op gereageerd. 

Ik zal mij in deze termijn hoofdzakelijk inzetten voor de professionalisering van het vak als moslim geestelijk verzorger in de zorg ten tijde van veranderende religiositeit en spiritualiteit in Nederland. Verder zal ik, samen met mijn mederaadsleden, aandacht hebben voor deskundigheidsbevordering, identiteit & zending, islamitisch medische ethiek en publicaties hierover. Gezien de samenstelling van de sectorraad heb ik er alle vertrouwen in dat dát gaat lukken!

  

Marlou Melek Feer, secretaris: 

 Ik ben Marlou Melek Feer, en werk als algemeen en moslim geestelijk verzorger in de ouderzorg bij Carinova te Deventer en als geestelijk verzorger in de thuissituatie bij centra voor levensvragen in Twente, Achterhoek en Salland. Ik ben doelgericht en probleemoplossend, kritisch en samenwerkingsgericht. Ik vind het leuk en van belang om als geestelijk verzorger mee te blijven denken en praten over de nieuwe ontwikkelingen, professionalisering, zichtbaarheid, islamitische theologie en medische ethiek e.a. Door deelname aan de sectorraad krijg ik meer inzicht in het reilen en zeilen van de sector Islam en als raadslid is het een eer om bij te mogen dragen aan een goede en open communicatie tussen sectorleden en andere connecties.   

Fatma Katirci-Sahin, penningmeester: 

Ik heet Fatma Katirci. Na vele jaren ervaring binnen zorginstellingen, heb ik sinds kort afscheid genomen en ben ik werkzaam bij Questio/Centrum voor levensvragen, als geestelijk verzorger in de thuissituatie. Hiernaast ben ik studente, gestalte/systeemtherapie aan de Kempler İnstituut Nederland.    Mijn wens is, om als team, in samenhang met de sectorleden te kijken naar waar de behoeftes liggen om zo de kwaliteit van de sector Islam te optimaliseren en te waarborgen. Mijn intrinsieke waarden en hoge verantwoordelijkheidsgevoel is mijn drijfveer om deel te nemen aan de sector. Hoop op een fijne samenwerking! 

  

 Adem Köse, algemeen raadslid: 

Ik ben geestelijk verzorger in Amsterdam UMC en Arkin. Met bijna 23 jaar werkervaring doe ik mijn werk nog steeds met veel plezier. Ik ben gevraagd of ik iets wilde betekenen als raadslid van de sector Islam en heb ja gezegd, ondanks de drukte, omdat ik het belangrijk vind dat de sector Islam sterk en goed georganiseerd moet worden om het belang en de noodzaak van de islamitische geestelijke verzorging te bewaken en te waarborgen. 

  

Ramzi Oulad Lmaroudia, algemeen raadslid: