Laden Evenementen

Alles is in beweging, alles verandert! Dat geldt ook voor ons werk als geestelijk verzorger, zowel in Nederland als in Duitsland. (Maar: op dezelfde manier? Of toch anders?)
Tijdens deze ontmoetingsbijeenkomst vragen we ons af: wat is voor ons, te midden van al die innerlijke en uiterlijke veranderingen, het wezenlijke in de geestelijke verzorging? Waarop kunnen we ons in ons doen en laten blijvend oriënteren? Hoe willen we onszelf zien, waarin ligt onze motivatie?
Uitgangspunt is allereerst onze eigen ervaring. We zijn op zoek naar een verdiept begrip, dat verder gaat dan gesproken taal, zowel bij onszelf als bij elkaar als bij de gesprekspartners die we ontmoeten in ons werk. We doen dit in uitwisseling en reflectie, in lichamelijke oefeningen en prikkels voor onze zintuigen. Tot welke nieuwe, hedendaagse inzichten zullen we met elkaar kunnen komen?
De voorbereidingscommissie heeft zin in een zinnenprikkelende bijeenkomst in een gezamenlijke beweging: we hopen jullie te ontmoeten!

Programma

Maandag 28 oktober 2024
De maandag staat in het teken van het wezenlijke dat we op het spoor willen komen.
13:30: Aankomst, bagage naar kamer brengen
14:00: Koffie met iets erbij
14:30: Start van het programma: aftrap en verdieping, eerst in groepjes, dan plenair. Inclusief koffiepauze.
18:00: Diner
19:30: Eva Maria Anslinger neemt ons mee in de wereld van signalen van de zin tuigen door ontspanningsoefeningen, afstand/nabijheid, geraakt-worden, gericht op het werk van geestelijk verzorg(st)ers.
22:00: einde van het avondprogramma.
Daarna is er nog de mogelijkheid om samen muziek te maken en de dag uit te luiden.

Dinsdag 29 oktober 2024
Dinsdag gaan we reflecteren op wat we beleven en (gisteren) beleefd hebben, verwerking ervan en kijken we naar hoe we werken als geestelijk verzorger, en kijken we naar Geestelijke Verzorging als beroep.
vanaf 07:00 ontbijt, voor 09:00 kamers leeg
09:00: warming-up en zingen
09:30: Reflectie: woorden geven aan ervaringen
11:00: Vooruitzichten: het wezenlijke in de geestelijke verzorging, ook met het oog op de toekomst. Hoe is het klimaat? Hoe kunnen we het wezenlijke
vasthouden?
12:30: Lunch
13:30: Evaluatie, afsluiting
14:30: Gezegend op weg
15:30: Einde programma

Eva Maria Anslinger
Eva Maria Anslinger woont in Hamm (Westfalen). Niet alleen is ze gediplomeerd verpleegkundige en geregistreerd pedagoge, maar ook heeft ze veel opleidingen en kwalificaties behaald. Ze werkt als zelfstandige als docent, trainer en gespecialiseerd therapeut, met speciale aandacht voor: omgaan met stress, trainingen in veerkracht, ontspanningspedagogiek, meditatie, natuurgeneeskundige gezondheids- en verpleegkunde, aromatherapie.

Leden voorbereidungsgroep verzorgen de rest

Leuk als je een muziekinstrument en/of bladmuziek meeneemt, maandagavond is er de mogelijkheid samen ongedwongen muziek te maken met Thomas Rechenberg (een Duitse collega, zie ook deze pagina)

Haus Villigst ligt 3,5 km van het Station in Schwerte. Kom je met het openbaar vervoer, dan is het handig om samen in een taxi vanaf het station naar Haus Villigst te reizen. Samen reizen vanuit Nederland is natuurlijk ook een aanrader.

Nog vragen?
Zie hier extra informatie. Namens de VGVZ zitten Annalena Hoyer (a.hoyer@rdgg.nl) en Huib van der Burg (h.vander.burg@stjansdal.nl) in de voorbereidingscommissie. Je bereikt ons het gemakkelijkst per mail.

Kosten: €135,– (incl. maaltijden en overnachting). Kort voor het begin van de bijeenkomst ontvang je een rekening.
Annulering:
bij annulering t/m 26 augustus wordt 40% van het deelnamebedrag in rekening gebracht ( 60)
bij annulering t/m 26 september wordt 50% van het deelnamebedrag in rekening gebracht ( 75)
bij annulering t/m 10 oktober wordt 60% van het deelnamebedrag in rekening gebracht ( 90)
bij annulering vanaf 11 oktober wordt 75% van het deelnamebedrag in rekening gebracht ( 105)

SKGV accreditatie

Deel dit nieuwsbericht