Geestelijk Verzorger (12 uur)

Wil jij werken in een inspirerende, leerzame omgeving waar jij er echt toe doet?
Als geestelijk verzorger binnen ons gespecialiseerde ziekenhuis werk je uitsluitend voor oncologie patiënten.

Er bestaat een goede inbedding van de geestelijke verzorging in de kliniek waarbij er korte overleglijnen zijn met de verpleegkundigen. Naast de ondersteuning van klinische patiënten is er gelegenheid om meer begeleidingsgerichte gesprekken met poliklinische patiënten aan te gaan. De samenwerking met andere disciplines is laagdrempelig en vindt plaats in bilateraal contact of in structureel georganiseerde MDO’s.

Jouw functie
De geestelijk verzorgers van het AVL zijn beschikbaar voor alle patiënten en hun naasten met existentiële en spirituele vragen. Het team bestaat uit drie geestelijke verzorgers. Eén van hen gaat binnenkort met pensioen. Daarom zijn wij op zoek per 1 september naar een nieuwe collega die leeft en werkt vanuit een christelijke levensbeschouwing/spiritualiteit, indien mogelijk met een zending vanuit de kerk.
Wij zoeken een collega die existentiële en spirituele thema’s bespreekbaar kan maken in patiëntencontacten (zowel klinisch als poliklinisch) en ook binnen de organisatie pleitbezorger kan zijn voor deze dimensie van zorg. Gezien het geringe aantal uren ligt de focus van deze functie op direct patiëntencontact.

Het Centrum voor Kwaliteit van leven
Het Antoni van Leeuwenhoek ziet de ondersteunende zorg vóór, tijdens en na de behandeling van kanker als een belangrijk onderdeel in het leveren van de beste oncologische zorg. Het Centrum voor Kwaliteit van Leven, bestaande uit 13 (para)medische en psychosociale disciplines, levert deze zorg. Meer weten? Klik hier.

Waarom het AVL?
In het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) werken we als één team aan een onbescheiden missie ‘a cure for every cancer and excellent care for every patient’. Dit doen we door de combinatie van kankerzorg, onderzoek en uitwisseling van kennis. Werken bij het AVL betekent werken bij een onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet. Maar wat ons bijzonder maakt is de bevlogenheid en toewijding van al onze medewerkers en vrijwilligers. Onze patiënten waarderen ons dan ook om onze menselijkheid, betrokkenheid en eerlijkheid. Deze mentaliteit is terug te vinden in alle lagen van de organisatie.

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding (Theologie, Humanistiek, Master Geestelijke Verzorging).
  • Je hebt ervaring in het bieden van geestelijke verzorging binnen een zorginstelling.
  • Je hebt affiniteit met oncologische patiënten, hun naasten en de existentiële en spirituele vragen die op hen afkomen.
  • Je bent vertrouwd met het verzorgen en uitvoeren van rituelen.
  • Je bent in staat tot het bieden van kwalitatieve zorg in samenwerking met de andere disciplines van het Centrum voor Kwaliteit van Leven.
  • Je kunt zelfstandig werken én je participeert waar nodig in de psychosociale MDO’s, als ook in die van het palliatieve team en andere MDO’s.
  • Je bent bereid om mee te denken over en af en toe voor te gaan in vieringen dan wel bezinningsbijeenkomsten.
  • Je bent lid van VGVZ en geregistreerd bij het SKGV of van plan dat te worden.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

  • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Het salaris voor deze functie varieert, afhankelijk van ervaring, tussen € 4457,- en  € 6716,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform functieschaal FWG 65.
  • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Reiskostenvergoeding van € 0,19 per km.
  • Gratis parkeren als werknemer van het Antoni van Leeuwenhoek, maar we stimuleren ook fietsgebruik en bieden kortingen op het openbaar vervoer.
  • Toegang tot sportmogelijkheden bij onze Fit Boutiqs.
  • Werkgeversbijdrage van 50% aan jouw pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
  • Collectiviteitskorting voor zorgverzekeraars IZZ en Zilveren Kruis.

De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen

Interesse?
Spreekt de uitdaging je aan en herken jij jezelf in het profiel, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, zoek dan contact met een geestelijk verzorger via het secretariaat van het Centrum voor Kwaliteit van Leven 020-512 9111. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij Marjolein van Bodegom via 020-512 1608.

Reageren op deze vacature kan t/m 5 mei 2024. En de eerste gesprekken worden gepland op 21 en 24 mei 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.