Geestelijk Verzorger
32 uur per week

Een mevrouw is onlangs in één van onze zorgcentra komen wonen. Ze is benauwd en heeft daardoor weinig energie. Ze ligt veel op bed. Ze mist haar oude huis en haar oude leven ontzettend. De collega’s van de zorg hebben gemerkt dat ze down en angstig is. Ze vermoeden dat er ook meer achter zit. Ze vragen aan jou of jij iets voor haar kunt doen. Zo zorgen we voor elkaar in de Achterhoek.

Wat je (anders) doet
Dat jij als geestelijk verzorger individuele en groepsgesprekken voert, dat weet je wel. Zingeving en levensbeschouwing zijn jouw vak en jouw stiel. Veel interessanter is het om te weten wat jouw functie uitdagend maakt bij ons advies- en behandelcentrum Terborg:

  • als geestelijk verzorger ben je er voor alle bewoners van verschillende locaties van Azora. Je sluit aan bij hun levens- en geloofsvragen en alles wat hen bezighoudt. Je ondersteunt hen met rituelen en symbolen, en ook ga je geregeld voor in vieringen en rituele bijeenkomsten. Je houdt daarbij rekening met de levensbeschouwelijke achtergronden en de ‘couleur locale’.
  • vanuit jouw invalshoek van geestelijke verzorging maak je deel uit van het zorgproces. Andere zorgverleners zijn je aangevers en zij kunnen op hun beurt een beroep doen op jouw kennis en kunde.
  • je bouwt aan draagvlak voor het herkennen van en aandacht geven aan levensbeschouwing en zingeving als onderdeel van ons menselijk functioneren. De visie van Azora op Positieve Gezondheid en Leefplezier geeft hier ruimte en aanknopingspunten voor. Geestelijke Verzorging heeft een duidelijke plek in de organisatie en wordt gewaardeerd. Er wordt ook vanuit andere disciplines actieve samenwerking gezocht, waardoor de lijntjes korter worden en we elkaar makkelijker weten te vinden. Zo werken we samen aan goede kwaliteit van zorg.

“Ruimte geven aan gevoelens en de verhalen. Putten uit de bronnen en bronnetjes die voorhanden zijn. En als die (vandaag) niet toegankelijk zijn, dan het samen uithouden in het donker. Horen en zien dat dat oplucht”.
Aldus Helmien Scholte, geestelijk verzorger.

Waar je dit (anders) doet
Bij een zorgorganisatie waar we voor elkaar zorgen. Voor onze 2.000 cliënten en bewoners, 2.200 collega’s en ruim 900 vrijwilligers. Klinkt groots maar zo voelt het niet. Vanuit 11 diverse locaties en Zorg Thuis is er aandacht voor de mensen achter de cliënten en bewoners. Die aandacht geef jij geestelijk verzorger vanuit je eigen werkplek maar ook met oog voor het geheel van de organisatie.

De vakgroep geestelijke verzorging is een team van in totaal 5 geestelijk verzorgers die elk hun eigenheid en expertise meebrengen. De locaties zijn onderling verdeeld. Vanwege pensionering en vertrek naar een ander soort functie zijn we op zoek naar een nieuwe geestelijk verzorger.

Wat jij nu ook al wilt weten

  • de functie van geestelijk verzorger wordt bij Azora ingeschaald in FWG 65. Jouw maandsalaris zal in overleg met jou worden vastgesteld met in achtneming van je opleiding en ervaring, natuurlijk volgens de cao VVT.
  • bij een wederzijdse klik gaan we graag voor een vast contract.
  • werktijden vul je in naar eigen inzicht, met als uitgangspunt dat je zichtbaar, vindbaar en benaderbaar bent. Dit betekent dat je op vaste dagen op vaste locaties bent, maar ook beschikbaar voor dringende situaties.
  • meeruren zijn eventueel mogelijk als geestelijk verzorger in de thuissituatie via stichting ‘Willem, hart voor levensvragen’ (www.willemlevensvragen.nl).
  • we begrijpen dat er zoveel meer is dan werk. Daarom kijken we graag samen naar wat voor jou de perfecte balans is tussen jouw werk en privéleven.

En er is meer. Bekijk hier in 1 handig overzicht je arbeidsvoorwaarden.

Wat jij meeneemt
Je hebt een hart voor werken in de zorg. Je bent een netwerker en verbinder. Je bent laagdrempelig, toegankelijk en flexibel. Je kunt omgaan met verschillende verwachtingen. Je hebt een lange adem. Je kunt putten uit verschillende levensbeschouwelijke tradities en je hebt een open instelling. Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met (de begeleiding van) mensen met somatische, psychogeriatrische en psychiatrische zorgvragen. Je hebt een afgeronde opleiding geestelijke verzorging op academisch niveau. Je bent lid van de VGVZ of hebt de bereidheid dit te worden. Verder voldoe je aan de eisen om je in te schrijven in het kwaliteitsregister van de SKGV. Ervaring met Moreel Beraad is een pré. En verder? We laten ons graag verrassen als het gaat om wie je bent, waar je vandaan komt en wat jouw dromen zijn.

Wanneer je kan beginnen
Het begint sowieso bij jouw reactie op deze vacature geestelijk verzorger. Graag vóór 12 mei.

En daarna?

  • krijg je op z’n laatst op 17 mei onze reactie op jouw sollicitatie.
  • ontmoet jij jouw toekomstige collega’s tijdens een goed gesprek, de eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 22 mei.
  • loop je eventueel nog een dag(deel) mee zodat jij ons nog beter kan leren kennen.
  • maken je manager en jij goede afspraken over de arbeidsvoorwaarden. Ook belangrijk.

Vragen over de vacature? Helmien Scholte (geestelijk verzorger) staat je graag te woord: telefoon 06-82374128. Wij adviseren je om bij Helmien achtergrondinformatie op te vragen over de inhoud van de functie.