Laden Evenementen

Reflectie op de maatschappelijke rol van geestelijk verzorgers aan de hand van onderzoek

Erbij horen en kunnen meedoen is fundamenteel. Dat zien we in het vak geestelijke verzorging terug in een sterke gerichtheid op ‘bestaansbevestiging’ in individuele contacten (Kenniswerkplaatspublicatie Damen et al. 2024). In de politiek wordt ‘bestaanszekerheid’ gemunt, zowel voor situaties van armoede maar ook voor andere maatschappelijke omstandigheden die onzekerheid veroorzaken, en die ertoe leiden dat mensen niet vanzelfsprekend kunnen meedoen. Wat betekent dit laatste concreet voor de inzet van geestelijk verzorgers in hun zorg voor mensen die op zoek zijn naar bestaansbevestiging voorbij de individuele relatie? Met andere woorden: hoe komen maatschappelijke thema’s binnen in het werk van geestelijk verzorgers, en wat doen zij ermee? Hoe kan de beroepsgroep rond maatschappelijke thema’s een rol spelen op zowel micro, als op meso- en macroniveau?

In dit symposium gaan we na wat lopend en recent onderzoek ons leert over hoe geestelijk verzorgers balanceren tussen deze verschillende niveaus. Wat hoort bij het vak en waar liggen er grenzen?

Voor wie?

Doelgroep: geestelijk verzorgers, onderzoekers, studenten geestelijke verzorging en andere geïnteresseerden met interesse voor maatschappelijke thema’s en nieuwe vakontwikkelingen

Datum: 8 april 2024
Tijd: 13.00 uur – 17.00 uur
Plaats: Utrecht, nabij station Utrecht CS
Georganiseerd door de Commissie Wetenschap VGVZ
Meer info over het precieze programma volgt nog.
SKGV-registratie wordt aangevraagd.

Deel dit nieuwsbericht