Laden Evenementen

Op vrijdag 12 april organiseert de Werkveldraad Geestelijke Verzorging Thuis in Utrecht bij de Universiteit voor Humanistiek een Kenniscafé. Na het succesvolle online kenniscafé op 25 januari nu het vervolg. De bijeenkomst is een samenwerking van de Werkveldraad met de Kenniswerkplaats zingeving, met de Samenwerkende Centra voor Levensvragen en met Agora. Lees hieronder het aantrekkelijke programma, we zien je graag op 12 april!
Voor wie?
Geestelijk verzorgers die werkzaam zijn in Geestelijke Verzorging Thuis, coördinatoren van de Centra voor Levensvragen, de bestuurders van de Samenwerkende Centra voor Levensvragen en andere professionals die samenwerken met geestelijk verzorgers zijn van harte welkom. Voor dit kenniscafé is accreditatie bij het SKGV aangevraagd.

Programma
12.30              Ontvangst met lunchgelegenheid

13.15              Opening door voorzitter van de Werkveldraad Maurice van der Put

13.25              Updates vanuit VGVZ, VSCL, Agora, Kenniswerkplaats.

13.45              Kennis delen: vanuit de online bijeenkomst op 25 januari zijn meerdere thema’s aangereikt om meer kennis te vergaren. Daaruit zijn de volgende drie gedestilleerd:

1.        Onderwijs: Wat doe jij als gv aan onderwijs vanuit je CvL? Wat weet je van onderwijsmogelijkheden via de kenniswerkplaats? Wat weet je van onderwijs uit onderwijsplan GV Thuis. Begeleid door Marc Rietveld (Zin in Utrecht en voorzitter Deelprojectgroep Onderwijs Geestelijke Verzorging Thuis)
2.        Ondernemen en financieren: Hoe lukt het om je eigen boekhouding op te zetten, te voldoen aan wat nodig is als zzp? Welke tips zijn er om je financiering op orde te brengen, acquisitie te doen? Begeleid door Godelieve van Liebergen, lid werkveldraad en vrijgevestigd geestelijk verzorger in Utrecht.
3.        Vrijwilligers en maatjesproject: Werk je samen met vrijwilligers? Wat lukt en wat lukt niet? Welke taakverdeling? Hoe kun je samenwerken, scholing geven, werk verdelen? Wat is de toegevoegde waarde van de geestelijk verzorger ten opzichte van de vrijwilligers? Hoe zit dat in het continuüm van aandacht voor zingevingsvragen? Begeleid door Nicolette Hijweege, die de training ‘luisteren met ruimte’ heeft ontwikkeld voor vrijwilligers.

15.00              Pauze

15.20              Kennis uitwisselen: korte impressies uit de drie sessies, mogelijkheid aanvullende vragen te stellen. Ook: voorbereiden kenniscafé XL door behoefte te peilen aan verdere kennisuitwisseling, kennisverdieping en etalage Centra voor Levensvragen. Kenniscafé XL is op 4 oktober 2024.

15.30              Onthulling en afronding van de bijeenkomst.
Er is een borrel tot uiterlijk 16.30u.

Aan dit Kenniscafé zijn geen kosten verbonden. Bij opgave en no-show worden kosten van de lunch achteraf doorberekend.
Opgave via deze link.

Deel dit nieuwsbericht