Nieuwsbericht van de Commissie Wetenschap VGVZ:

Geachte wetenschappers,

Graag maak ik U attent op de jaarlijkse VGVZ Award en op het VGVZ Fonds voor wetenschappelijke / vakinhoudelijke activiteiten op het gebied van de geestelijke verzorging. Tot en met donderdag 1 april 2020 kunnen kandidaten meedingen. Ook kan iemand worden voorgedragen. In de bijlagen treft U voor zowel Award als Fonds de aanvraagformulieren en de procedure aan. Graag zien wij de aanvraag vergezeld gaan van een korte motivatie.

De Award is ingesteld door de VGVZ en is bestemd voor een onderzoeker /  promovendus die een bijzondere wetenschappelijke of vakinhoudelijke prestatie heeft geleverd op het vakgebied van de geestelijke verzorging in Nederland. Dit kan o.a. een veelbelovend lopend promotieonderzoek zijn. Doel is de aanmoediging van wetenschappelijke en vakinhoudelijke prestaties die het beroep ten goede komen. Aan de ‘Award’ is een geldbedrag verbonden van 1.000 euro, vrij te besteden aan eigen onderzoek. De ’Award’ wordt uitgereikt op de jaarlijkse ledenvergadering en symposium van de VGVZ.

Het Fonds is eveneens ingesteld door de VGVZ. Het is de eerste plaats bedoeld voor een bijdrage aan het onderzoek van promovendi op het vakgebied van de geestelijke verzorging. Ook onderzoeken die niet gericht zijn op een  promotie komen echter in aanmerking. Per kalenderjaar is maximaal € 2.000,- aan uit te keren subsidies beschikbaar, die verdeeld kunnen worden in 2 toekenningen van 1.000 euro of 4 toekenningen van 500 euro.

Onderzoekers worden van harte uitgenodigd mee te dingen naar de Award of naar een bijdrage uit het fonds. Mogelijk kent U promovendi of andere onderzoekers die hiervoor naar Uw mening in aanmerking komen.

Aanvragen worden beoordeeld door de Commissie Wetenschap van de VGVZ. Sluitingsdatum 1 april 2020  t.a.v. de secretaris, richart.huijzer@radboudumc.nl

Meer informatie in de bijlagen:
Aanvraagformulier Research Award VGVZ 2020
Award procedure 2020
Fonds aanvraagformulier 2020
Fonds procedure 2020

 

Met vriendelijke groet,

dr. Richart Huijzer
Secretaris Commissie Wetenschap VGVZ