Digitale presentie

Geestelijk verzorgers vinden nieuwe manieren om present te zijn bij mensen met zingevingsvragen in instellingen en in de thuissituatie. Hier vind je voorbeelden ter inspiratie.  Heb je zelf een goed voorbeeld? Mail deze dan.

Podcast

Een podcast is een audio-uitzending via internet. Je kunt verschillende thema’s belichten en on demand radiouitzendingen maken. Dit kan heel eenvoudig met je mobiele telefoon. Een eenvoudige gratis App is Anchor. Deze werkt via alle mobiele divices. Een voorbeeld van een podcast van geestelijk verzorger Karin Seijdell vind je hier.

Wil je zelf een podcast maken? Dan vind je hier veel relevante informatie.

 

Vlog op Youtube

  •  Vlogs voor zorgmedewerkers.

Beatrijs Hofland maakt filmpjes over rituelen en het voelen van innerlijke ruimte.

 

  • Vlogs voor cliënten

Karin Seijdell maakt filmpjes met verhalen voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Axel Rooze maakt filmpjes met bijbelverhalen voor mensen met een verstandelijk beperking. Kijk hier naar de storm op het meer. En hier naar een filmpje over eenzaamheid en verveling.

 

Blogs

Susanna Kamminga maakt blogs die bedoeld zijn voor de bewoners in verpleeghuizen. Er zijn grote buttons op de website gemaakt Haar blogs over de stille week zijn ingekort tot 50 woorden en door de geestelijk verzorger van een verpleeghuis op de kabelkrant van het tehuis gezet. Zo kunnen de bewoners in deze tijd toch woorden van troost en bemoediging ontvangen.

Marieke Schoenmakers schrijft blogs voor ‘Met zorg leven’ over het bijstaan van mensen in een ziekenhuis in Coronatijd. Op zorgethiek.nu schreef ze reflecties vanuit zorgethiek over zorg verlenen en Corona.

 

Beeldbellen

 

Webcamconsult is een makkelijk systeem voor AVG proof (NEN/ISO) beeldbellen  met cliënten. Voor veilig bellen als geestelijk verzorger in de thuissituatie kan dit een mooie applicatie zijn.

De beste verbinding kan gemaakt worden via de browser Google Chrome en via een laptop of computer. Microfoon en camera zijn vereist. Groepsgesprekken zijn ook mogelijk. Je kunt het systeem een maand kosteloos gebruiken, daarna worden er kosten in rekening gebracht.