Laden Evenementen

STUDIEMIDDAG SAMENZIN VOOR PRAKTIJKONDERSTEUNERS HUISARTSEN EN GEESTELIJK VERZORGERS – EN ANDERE GEÏNTERESSEERDEN

Ben jij praktijkondersteuner huisarts -GGZ of geestelijk verzorger in de thuissituatie? Wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van zingeving? En daarin leren samenwerken met andere professionals in de eerstelijns zorg- en hulpverlening? Kom dan naar de studiemiddag SamenZin!

Op vrijdag 10 juni van 12.30 tot 18.00 uur wordt het actieonderzoek SamenZin afgesloten met een studiemiddag aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Deze studiemiddag vormt een afwisselende en leerzame combinatie van presentaties, workshops en ruimte voor ontmoeting.

Wat je kunt verwachten:

               * Ontmoet vakgenoten

               * Breid je netwerk uit binnen de eerste lijn

               * Leer met en van elkaar over goede zorg voor zingeving

               * Leer hoe je kunt samenwerken rondom zingeving in de eerste lijn

               * Vergroot je kennis over wat cliënten ervaren als goede zorg voor zingeving

               * Ontvang een Toolbox met instrumenten die helpen om jouw zorg voor zingeving te evalueren.

De studiemiddag is gratis toegankelijk voor allen die belangstelling hebben voor zorg voor zingeving! Mocht je gelegenheid hebben kom dan vooral met een duo maatje GV of POH of andere zorgprofessional die ook graag wat meer wil leren over zorg voor zingeving! Voor POH GGZ en voor Geestelijk Verzorgers is accreditatie aangevraagd voor de studiemiddag bij LV POH-GGZ en SKGV.

De middag is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

  VRAGEN?

Mail Stefanie de Cuba, s.decuba@uvh.nl

  WORKSHOPS

  Hieronder volgt een beschrijving van de workshops. Je kunt in twee rondes kiezen voor een workshop. Deze kun je kiezen op de dag zelf.

1. Inspiratie in je eigen werk

Rondom ons werk en onze werkplek gebeurt er van alles dat invloed op ons functioneren heeft. Op welke wijze houdt jij inspiratie in je werk?

Vanuit welke grondhouding beweeg jij je (blijf jij overeind?) en bied je de zorg voor zingeving die je wilt bieden?

2. Training Zingeving voor jongeren; groepsaanbod door GV en POH GGZ Jong zijn in deze tijd vraagt veel levensvaardigheden en gaat gepaard met wezenlijke levensvragen. In deze workshop vertellen wij iets over een training die door POH GGZ en GV samen is gemaakt en waarbij jongeren met elkaar leren delen wat het leven lastig maar ook de moeite waard maakt.

3. Zorg voor zingeving evalueren

Evalueren van zorg voor zingeving doen we niet zo veel, blijkt uit een rondvraag onder diverse professionals op het gebied van zorg voor zingeving. Maar zou het niet juist veel kunnen opleveren als we wisten hoe onze cliënt onze zorg ervaart, en hoe we hierdoor (tijdig) bij kunnen sturen? Deze workshop geeft je handvatten om de Toolbox Participatieve Evaluatie van Zorg voor Zingeving te gebruiken.

4. Samenwerking in de eerste lijn tussen GV en POH GGZ Verbeteren van de zorg voor zingeving rondom de huisartsenpraktijk kun je goed aanvliegen door kennis te maken met de POH-GGZ en andersom, met de GV Thuis die nieuw is ingestapt in het eerstelijns werkveld. Maar hoe ga je daarna samen verder? Wat moet je van elkaar weten en wat kun je van elkaar leren?

Deel dit nieuwsbericht