Laden Evenementen

Mensen ontmoeten behoort tot de kern van ons werk. Daarbij nemen we ons lichaam altijd met ons mee. Wat cliënten zien, is ook eerst ons lichaam; vrouw of man, oud of jong, gebogen of rechtop. In de ontmoeting spreekt het lichaam een eigen taal. Misschien schuilt er wel een dichter in het lichaam, die een ‘woordje’ meespreekt!

Zodra je dichter bij het lichaam komt, gebeurt er veel. We voelen volop. We worden geraakt. Soms ook worden we letterlijk aangeraakt, of raken wij aan. Maar zijn we ons voldoende bewust van de rol van het lichaam in ons werk? In hoeverre geven we gehoor aan wat onze buik, adem of spieren ons willen zeggen?

Tijdens de 2-jaarlijkse studiedag op 21 november bij Pro Persona GGz, locatie MCZ Wolfheze, willen we het besef van lichamelijkheid in onszelf wakker maken. Herman Coenen, oud-hoogleraar aan de Universiteit van Humanistiek, zal ons handvatten en richtingwijzers aanreiken om ons meer bewust te maken van de lichamelijke dimensie van geestelijke verzorging. Verschillende workshops zullen vervolgens, in het middagprogramma, op geheel eigen wijze ons lichaam aanspreken en/of ingaan op diverse aspecten van lichamelijkheid in de geestelijke verzorging.

Klik hier voor de folder of hier om je aan te melden.

 

 

Deel dit nieuwsbericht