De Vereniging van Geestelijk VerZorgers (VGVZ) stelt per 16 maart 2019 een directeur aan: Robert Koorneef. De functie van directeur is nieuw voor de VGVZ die tot op heden beperkte ondersteuning kende van een tweetal stafmedewerkers. Het afgelopen jaar is onze beroepsvereniging in een stroomversnelling geraakt in aanloop naar de vergoeding van geestelijke verzorging in de thuissituatie. We zijn een serieuze gesprekspartner in politiek Den Haag en daarbuiten. Daarop willen we voortbouwen. Want de investering van 35 miljoen door minister Hugo de Jonge (VWS) is geen eindpunt. Het is een begin.

Het is een begin van een structurele plek voor geestelijke verzorging in de zorg, zowel thuis als in instellingen. Maar ook daarbuiten, denk aan de politie. De tijd is rijp: politiek én maatschappelijk staat zingeving vol in de belangstelling. En dat vergt aanwezigheid van een beroepsvereniging die zich daar als geen ander mee bezig houdt. We vertegenwoordigen meer dan 1.000 leden werkzaam vanuit allerlei levensbeschouwingen en op allerlei plekken in de maatschappij (zorg, defensie, justitie, politie). We moeten aan tafel zitten als het gaat om onze inzet en de verdeling van geld, we moeten meepraten over onderzoek en onderwijs, we hebben iemand nodig die een gezicht én stem geeft aan ons beroep in de breedte.

Robert zet zich al jaren in voor de VGVZ en weet de vereniging onder de aandacht te brengen. Als bestuurslid was hij vanaf het eerste uur betrokken bij het overleg met het ministerie van VWS rondom de financiering van geestelijke verzorging in de thuissituatie. Hij bezit over uitstekende dossierkennis, zowel met betrekking tot de verschillende sectoren binnen de vereniging als de diverse werkvelden. Robert gaat zich volledig richten op de VGVZ en beëindigt zijn aanstelling bij het Martini Ziekenhuis in Groningen waar hij nu nog werkzaam is als geestelijk verzorger.


Robert: “Ik heb er erg veel zin in om in de komende jaren bij te dragen aan de ontwikkeling en verankering van geestelijke verzorging in de volle breedte van de samenleving. Daarbij wil ik oog houden voor alle terreinen waar VGVZ leden werkzaam zijn: justitie, zorg, politie, eerste lijn, defensie en aardbevingsgebied. De rol van de VGVZ wil ik graag versterken. Dat vraagt inzet, geduld en teamwork.”