Laden Evenementen

Op vrijdagmiddag 14 juni 2024 wordt Jan Martijn Abrahamse geïnstalleerd als lector Theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).

Zijn lectorale rede heeft als centraal thema:

Verlangen naar het Heilige
Op zoek naar heiligheid in een onthechte wereld

Die middag zijn er ook interessante bijdrages van kunstschilder Egbert Modderman, filmmaker Kees-Jan Mulder en Renée Tanis – Wierenga, leider woongemeenschap Nieuw Sion.

Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie, het programma en aanmelden: eventpagina che.nl

Het symposium is kosteloos, aanmelden is noodzakelijk.

Lectoraat Theologie
Is er nog wel iets heilig in onze tijd? Is dat belangrijk voor een maatschappij? Wat bedoelen we dan met het h/Heilige? En hoe kun je mensen helpen op het spoor van het Heilige te komen? Vragen die centraal staan in de onderzoeksfocus van het lectoraat theologie aan de CHE. 

Lectoraat Theologie | Christelijke Hogeschool Ede

Er wordt van alle kanten gezocht naar een nieuw houvast, een groter verhaal en een gezamenlijke richting, juist in roerige tijden als deze. Mensen willen onderdeel zijn van iets groters, iets dat raakt, inspireert, rust en houvast biedt. Er is een breed gevoelde moeheid richting een samenleving die gedomineerd wordt door efficiëntie en maakbaarheid. Een wereld waarin de middelen om te leven zo heilig zijn geworden, dat het leven zelf er dikwijls bij inschiet. Een verlangen naar het gevoel te leven, in plaats van geleefd worden.

www.che.nl

Meer informatie

  • Voor meer informatie over (de onderzoeksfocus van) het lectoraat: Jan Martijn Abrahamse, e-mail: jmabrahamse@che.nl.

Deel dit nieuwsbericht