Laden Evenementen

Mandersdag 2023, Een dag van studie, impulsen én inspiratie

Op vrijdag 6 oktober vindt in Klooster Wittem de jaarlijkse Henk Manders-dag plaats. Deze dag biedt, in de geest van de redemptorist Manders, inspiratie m.b.t. diaconale kansen. Henk Manders drukte als hoogleraar aan de HTP/UTP een belangrijke stempel op een sterk op het pastoraat en mens en samenleving gerichte theologie-opleiding. Deze interessante studiedag is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het pastoraat, diaconie, geestelijke verzorging en maatschappelijk activeringswerk.
Uit héél Nederland zijn vier voorbeelden van vernieuwende diaconale projecten geselecteerd, die deze dag voor het voetlicht zullen treden: een diaconaal retabel (Marcus Van Kan, Heythuysen), randkerkelijk pastoraat (De pastorale partner, Maurice van der Put, Den Haag), familiepastoraat (Lara van deer Zee, Wychen) en een kledingbank op wielen (Kees van Kordelaar, Bolsward).

Na een uitgebreide kennismakingen met ieder project, zal Erik Borgman, hoogleraar publieke theologie Tilburg University, op deze initiatieven reflecteren vanuit een theologisch perspectief. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om van gedachten te wisselen met de inleiders en met elkaar.
De Henk Manders-dag wordt georganiseerd door de werkgroep ‘Wittemer Leergangen’ en Stichting Tijdig. Accreditatie voor deze dag is aangevraagd bij het SKGV.

De Henk Manders-dag op 6 oktober vindt plaats van 10:00 tot 17:00. De kosten bedragen € 25,00, waarbij koffie/thee en de lunch is inbegrepen. Aanmelden kan tot 1 oktober via info@kloosterwittem.nl ( Geef a.u.b. naam, adres en functie door) of telefonisch bij de receptie van het klooster: 043-4501741 (dagelijks van 9.00 tot 17.00)

Programma Henk Mandersdag 6 oktober 2023

09.30 Ontvangst in de Scalazaal Inschrijving (*); koffie/thee.

10.00 Welkom door de dagvoorzitter Philippe Creemers
Kort liturgisch moment

10.15 Presentatie van projecten (met korte film van de diverse projecten) en gelegenheid voor verhelderingsvragen.
– Marcus van Kan, Heijthuisen
– Apostelen 2.0, Wijchen

11.15 Korte pauze

11.20 Vervolg presentatie van projecten
– Kees van Kordelaar, Bolsward
– Maurice v.d. Put, Den Haag

12.30 Lunch in de voormalige Gerarduszaal, nu Bij de Kloostertuin

14.00 Reflectie op de projecten door Erik Borgman

14.45 Pauze

15.00 De projectdragers en reflectant gaan onder leiding van de dagvoorzitter nader in op het dragend narratief en de duurzaamheid van de verschillende projecten. Vanuit de zaal kan aan het gesprek worden deelgenomen.

16.00 Afsluiting van de dag.
Tot 17.00 Napraten met een drankje.

Deel dit nieuwsbericht