Laden Evenementen

Werkconferentie: 20 februari 2024 9.30-13.00 (inclusief lunch)

Steeds vaker worden met (kwetsbare) ouderen en mensen met een progressieve ziekte proactief zorgplanningsgesprekken gevoerd, voorheen ook ACP (advanced care planning) genoemd. Oftewel wat is voor hen belangrijk als het gaat om de gewenste zorg in de laatste levensfase, ook als die nog jaren duurt. Het kwaliteitskader palliatieve zorg geeft aan dat hierin de waarden, wensen en behoeften van patiënten en naasten centraal staan. De eerste dimensie die wordt uitgevraagd is dan ook die van zingeving.

In deze werkconferentie belichten we met elkaar welke rol de geestelijk verzorger kan vervullen in de interdisciplinaire samenwerking bij proactieve zorgplanning.

Programma:

9.30 uur opening

Judith Meijers, Ass. Prof. Verpleeghuiswetenschappen Maastricht University, zal ons vertellen wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van proactieve zorgplanning. En welke uitdagingen zij ziet voor ons geestelijk verzorgers vanuit verpleegkundig perspectief.

Gespreksrondes

In kleinere roepen gaan we aan de slag om op basis van het verhaal van Judith en onze eigen ervaringen handreikingen te formuleren welke rol wij kunnen vervullen m.b.t.:

  • bijdragen aan de proactieve zorgplanning vanuit onze eigen gesprekken
  • het ondersteunen van zorgverleners in het achterhalen wat voor mensen van betekenis is
  • afstemming organisatie en beleid rondom proactieve zorgplanning

12.30-13.00 uur lunch

Locatie: Ulu Camii Moskee, Moskeeplein 89 Utrecht op loopafstand van station Utrecht

Kosten: € 29,00 VGVZ-leden, €39,00 niet-leden

Meld je hier aan: aanmelden werkconferentie

Deel dit nieuwsbericht