Laden Evenementen

Werken vanuit je stille bron, verdiepingsdagen voor geestelijk verzorgers

Door de SKGV geaccrediteerd met 6,5 punt in de categorie Levensbeschouwing en spiritualiteit

15 -17 november 2023 klooster Huissen

Jouw werk als geestelijk verzorger is mooi en veeleisend. Gevoelens als ‘niet meer van jezelf zijn’ en jezelf verliezen kunnen gaan overheersen. In deze dagen verdiepen we de stilte binnenin en oefenen we met stil zijn in contact met werk en leven.

Voor geestelijk verzorgers die willen leven en werken vanuit stilte en daarom…
– de stille bron binnenin zich willen (her)vinden en bekrachtigen;
– willen oefenen met het behouden van innerlijke stilte in de veelheid van leven en werk.

Via een drietal ingangen gaan we hiermee aan de slag. We doen milde lichaamsgerichte en meditatieve oefeningen, putten uit de kloosterspiritualiteit en beoefenen contemplatieve communicatie om van elkaar te leren.

In het programma is er voldoende ruimte om lichaam en geest te laten ‘uitrollen’ en tot jezelf te komen, bv. door een wandeling in de kloostertuin of op een van de stilteplekken van het klooster. De schrijfopdracht voor tussendoor geeft je een handvat om jezelf nog beter te leren kennen. Vanaf de avond van de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag zullen we tussen de blokken door in stilte zijn. Dat betekent dat we eten in stilte en geen sociale communicatie onderhouden. Uit ervaring blijkt dat als je even los van aanpassing mag zijn, je geest kalmer wordt en je beter kunt luisteren naar de stille stem van jouw hart. Je leiding komt dan van binnenuit. Puur en helder.

https://www.kloosterhuissen.nl/programmas/retraites/programma.php?programmaID=1525

Deel dit nieuwsbericht