Laden Evenementen

Jouw werk als geestelijk verzorger is mooi en veeleisend. Gevoelens als ‘niet meer van jezelf zijn’ en jezelf verliezen kunnen gaan overheersen. In deze dagen verdiepen we de stilte binnenin en oefenen we met stil zijn in contact met werk en leven. 

De functie van geestelijk verzorger heeft in onze maatschappij de afgelopen jaren aan belang gewonnen en is, mede daardoor, veelomvattend geworden. Of je nu als zelfstandige werkt of in loondienst bent, er lijkt soms geen einde te komen aan de ellenlange takenlijst, financiële verantwoording en een claimende organisatie. En om dat alles binnen een beperkt aantal uur te volbrengen, is een hele tour. Ongeplande zaken, zoals een uitvaart, kunnen dan opeens als een grote belasting ervaren worden. Terwijl je dit persoonlijke werk juist graag doet!

Zo ook met de diepe problematiek van je cliënten of bewoners. Je wilt er zijn voor hen en de gesprekken hebben je hart. Maar ongewild ontstaat er een spagaat met wat er verder nog op je bordje ligt. Met mentale en fysieke onrust, onzekerheid en keuzestress tot gevolg; en in het uiterste geval oververmoeidheid of een burn-out.

Deze verdiepingsdagen zijn er voor geestelijk verzorgers die willen leven en werken vanuit stilte en daarom…

–       de stille bron binnenin zich willen (her)vinden en bekrachtigen;

–       willen oefenen met het behouden van innerlijke stilte in de veelheid van leven en werk.

Via een drietal ingangen gaan we hiermee aan de slag. We doen milde lichaamsgerichte en meditatieve oefeningen, putten uit de kloosterspiritualiteit en beoefenen contemplatieve communicatie om van elkaar te leren.

Dit programma is door de SKGV geaccrediteerd met 6,5 punt in de categorie Levensbeschouwing en spiritualiteit.

 

Deel dit nieuwsbericht