Laden Evenementen

Save the date!

 ‘Voorbij aan Onzichtbaarheid, Ongelijkwaardigheid en Onmacht’, een symposium voor geestelijk verzorgers die werken met mensen met een verstandelijke beperking. Op 15 mei 2020 tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de Arkgemeenschap in Bloemendaal ( bij Haarlem; zie www. arkhaarlem.nl)

De titel komt uit het onderzoek ‘De kunst van ambachtelijke afstemming’ uitgevoerd door de universiteit van Humanistiek. In dit onderzoek wordt duidelijk dat veel mensen met een verstandelijke beperking onzichtbaarheid, ongelijkwaardigheid en onmacht ervaren in de dagelijkse zorgverlening.

Maar we zullen ook kijken vanuit het perspectief van onszelf als geestelijk verzorgers: Voelen wij ons ook niet vaak onzichtbaar, ongelijkwaardig of onmachtig in vergelijking met collega hulpverleners? Welke ambachtelijke afstemming hebben wij als geestelijk verzorgers eigenlijk nodig?

In de ochtend hebben we drie inleidingen van 20 minuten. Een inleiding vanuit het onderzoek, een inleiding vanuit het perspectief van geestelijk verzorgers en een inleiding vanuit de Arkgemeenschap. In de middag zijn er workshops naar keuze. En we sluiten af met een viering in de stijl van de Ark.

Noteer vast de datum, er komt nog veel meer informatie. Er groeit al een bijzonder, indrukwekkend en leerzaam programma voor die dag. Houd de site van de VGVZ en onze linked-in-pagina in de gaten!

Graag tot dan, namens de werkveldraad, Elske Cazemier

Deel dit nieuwsbericht