Laden Evenementen

Wat is de samenhang tussen zorg en zin in het verpleeghuis en welke rol speelt de geestelijk verzorger hierbij? Nico van der Leer, geestelijk verzorger en zingevingsspecialist bij PZC Dordrecht, presenteert tijdens een interactief online symposium de resultaten van zijn promotieonderzoek naar deze thema’s.

Opgenomen worden in een verpleeghuis is een ingrijpende gebeurtenis die iemand overkomt. Dat kan zingevingsvragen oproepen als ‘Wie ben ik nog?’ Gaan werken in een verpleeghuis is daarentegen vaak een bewuste keus, die alles te maken heeft met de eigen zingeving: van betekenis willen zijn voor anderen.
In het onderzoek van Van der Leer staat de vraag centraal wat het in de praktijk voor iemand betekent om in het verpleeghuis te verblijven, te wonen of te werken. De geestelijk verzorger blijkt een belangrijke rol te kunnen spelen in de bewustwording en ondersteuning van de aandacht voor zingeving. Het onderzoek laat zien dat niet alleen zorgverleners maar ook zorgvragers van betekenis willen zijn. Dat maakt het verpleeghuis tot een plek waar mensen met elkaar optrekken en voor elkáár zorgen.

Zingeving een podium geven
Zingeving in leven, zorg en werk is waarin PZC Dordrecht zich onderscheidt. Het is de rode draad binnen PZC Dordrecht, of je er nu woont of werkt. Maar hoe werkt dit nu in de praktijk? Hoe ervaart een zorgvrager dit ten opzichte van de zorgverlener? Dit en vele andere onderwerpen worden besproken tijdens het symposium, waarbij niet alleen het podium wordt gegeven aan Nico van der Leer maar ook aan onder andere prof.dr. Carlo Leget, hoogleraar Zorgethiek, prof. dr. Marie-José Gijsberts, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg en drs. Claartje Kruijff, psycholoog, voormalig Theoloog des Vaderlands en Remonstrants predikant.

Meld je snel aan!
Wil jij ook bij dit interactieve online symposium aanwezig zijn? Meld je dan nu aan via de website.
Datum: donderdag 4 november 2021

Tijdstip: 09.30 – 12.30 uur
Kosten: € 50,00 (Er wordt geen btw berekend.)
Voor geestelijk verzorgers is het bijwonen van het symposium geaccrediteerd voor 1,5 punt (SKGV). Accreditatie bij V&VN is aangevraagd.

Meer informatie en het voorlopige programma vind je op onze website.

Aanmelden kan tot woensdag 3 november 2021!

 

Deel dit nieuwsbericht