Laden Evenementen

Waar je ook bent, met wie je ook bent, met de vaardigheden die je in deze cursus opdoet geef je rituelen en bijeenkomsten met meer diepgang en vertrouwen vorm. Aan de hand van vijf hoofdelementen uit de theaterwereld leer je hoe je individuele rituelen en collectieve vieringen in kracht en vorm kunt versterken en je eigen aanwezigheid hierbinnen kunt optimaliseren.

Inhoud

De scholing duurt van 09.30 – 17.00 uur.

Aan de hand van verschillende concrete casussen uit de praktijk die door de deelnemers ingebracht of gekozen kunnen worden, worden rituelen uitgewerkt We maken gebruik van aanwezige en zelf meegebrachte rituele bronnen en voorwerpen.

Aan de hand van vijf theatrale elementen geven we rituelen en bijeenkomsten vorm en versterken we de persoonlijke performance en de participatie van deelnemers aan rituelen en bijeenkomsten.

SKGV accreditatie

Doelgroep is Geestelijk verzorgers, ritueel begeleiders, verpleegkundigen, rouwbegeleiders en uitvaartverzorgers

Sprekers

Sophie Mantel is theatermaker, beeldend kunstenaar en artistiek leider van Heem. Met Heem maakt ze kunstprojecten waarbij de ontmoeting met diverse levensbeschouwingen en religies centraal staan.

Jan Berkvens is geestelijk verzorger in Hospice Bardo in Hoofddorp. Hospice Bardo heeft een leerhuis waarin we met elkaar in gesprek zijn over leven en dood. Spiritualiteit is daarin een belangrijk element. Naast zijn werk als geestelijk verzorger en predikant is Jan onderwijskundige en heeft ruime
ervaring op het gebied van spreken in gezelschappen en het participatief betrekken van deelnemers aan bijeenkomsten

Meer informatie en aanmelden? Klik hier.

 

 

Deel dit nieuwsbericht