Laden Evenementen
Titel event
Mini symposium ‘Een bemoediging voor elke dag’
Doelgroep
geestelijk verzorgers, predikanten, kerkelijk werkers
Datum
09/05/2023
Tijd
12.30-17.00
Locatie
Fysiek
Locatie fysiek
Klooster Egmond – Binnen
Vennewatersweg 27A 1935 AR Egmond – Binnen
Map It
Beschrijving event
Mini symposium, om met elkaar ons te bezinnen hoe kunnen we ouderen bemoedigen in deze tijd.
Als er ergens behoefte aan is in deze tijden van tegenstellingen, dan is het wel aan bemoediging. Als er iets nodig is in deze wereld van ieder voor zich, dan is het gemeenschapszin. En zeker in de wereld van ouderen die via radio en televisie de hele dag niets anders horen dan slecht nieuws over mensen die tegenover elkaar staan. Hoe kunnen wij een handreiking bieden om juist in de wereld van vandaag gemeenschap te stichten, verbonden te zijn met elkaar? Twaalf geestelijk verzorgers hebben elk voor een maand bemoedigende teksten uit diverse Bijbelvertalingen gekozen voor het maken van een scheurkalender Groot lettertype. Zou dat ouderen kunnen helpen een bemoediging te vinden voor elke dag? Zij geloven daarin, samen met De Bijbelvereniging en Adveniat.
Dat de kracht van Bijbelse woorden en verzen: zonder elkaar te zien verbindt: het Woord van God u met elkaar. Dat is de zegen van boven die ervoor zorgt dat ouderen – ieder op hun eigen plek, ieder met eigen beperkingen – in God samenkomen, zonder elkaar te zien. Door zo te leven met dit Woord van God bent u als ouderen een voorbeeld voor heel Nederland: je kunt de tegenstellingen van vandaag overbruggen, je kiest bewust voor de hoop en het perspectief, je mag het gevoel hebben ergens bij te horen. Woorden uit de Bijbel kleuren letterlijk je dag, geven structuur aan de week, stichten gemeenschap over alle afstanden heen. Een oecumenisch project!
Programma event
Tijdsplanning
12.30 – 13.00 uur Viering in de Kapel (facultatief)
13.00 – 13.45 uur Lunch
13.30 – 14.00 uur Inloop koffie/ thee
14.00 uur Opening Dagvoorzitter:
Leo Fijen, uitgever
Adveniat
14.10 – 14.40 uur Marinus van den Berg
‘Waardoor en in wat vinden wij bemoediging?’
Hoe en waar halen wij onze bemoediging vandaan als je ouder wordt, als je gebonden bent aan stoel of bed, waar halen wij onze troost uit?
14.45 – 15.00 uur Reacties
15.00 uur Aanbieden van de Scheurkalender 2024
15.15 – 15.45 uur Elsbeth Littooij
‘Een scheur waardoor het Licht binnenkomt’
“een meditatieve reflectie op scheuren, ouder worden en hoe het Licht soms op onvermoede wijze haar weg vindt”.
15.45 uur Reacties en luisteren naar het
gelijknamige lied van Lennard
Cohen
15.50 – 16.00 uur Afsluiting plenair door
dagvoorzitter
16.00 uur Ontmoeting, hapje, drankje voor wie wil en kan.Deelnemers ontvangen de Scheurkalender aangeboden door de hoofdsponsor de Bijbelvereniging.
Spreker(s) event
Oud pastor en geestelijk verzorger Marinus van den Berg te Rotterdam en Dr. E.C. (Elsbeth) Littooij, geestelijk verzorger van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam en voorzitter Werkvelden VGVZ bestuur
Organisator(s) event
Dit initiatief wordt ondersteund door de Protestantse Sectorraad en de Katholieke Sectorraad van de beroepsvereniging van geestelijk verzorgers VGVZ.

Namens de redactie en de organisatoren:
Adveniat en de Bijbelvereniging.
Vriendelijke groet,
Arend van Baarsen, Ina Beemster, Anja Bruijkers, Pieter Nauta, Theo de Zwart en Marieke Termeer, Quang Nguyen, Jan Peter Versteege, Jan van der Wal, Hans van Wijk (Protestantse Sectorraad en Katholieke Sectorraad)

Website event
https://www.abdijvanegmond.nl
Kosten
15,00 € contant mee te brengen op de dag zelf
Aanmelden via
Aanmelding is gesloten
SKGV accreditatie
  • Accreditatie punt wordt aangevraagd voor deze bijeenkomst.

Deel dit nieuwsbericht