Laden Evenementen

Studiedag
Op dinsdag 23 november 2021 is de tweejaarlijkse studiedag van de Werkveldraad Psychiatrie. Het thema lag dit keer voor het oprapen. Zingeving is ‘hot’ en geestelijk verzorgers in de GGZ werken steeds minder op een eiland. Ze worden betrokken bij zorg en behandeling. De aandacht voor herstel zorgt voor samenwerking met ervaringswerkers. Door de vermaatschappelijking en ambulantisering organiseren geestelijk verzorgers projecten met buurtpastores of sociaal opbouwwerkers. En nu is er dan – bijna – de Generieke Module Psychische Hulpverlening, Zingeving en Spiritualiteit (werktitel).
Alle reden om hierover met elkaar in beraad te gaan. Hoe ziet de gedeelde zorg voor zingeving er anno 2021 uit? Wat is de bijdrage van de geestelijke verzorging daarin? Hoe krijgt de samenwerking met andere disciplines gestalte? Welke ontwikkelingen zien we? In de ochtend laten we ons bijpraten door inspirerende sprekers.
Voor het middagprogramma zijn we op zoek naar ‘good practices’ van geestelijk verzorgers die een vruchtbaar samenwerkingsverband zijn aangegaan rondom zingeving binnen de eigen organisatie, met
naasten of in de buurt. Heb je ervaringen die het waard zijn om met anderen te delen en vind je het leuk om hierover te vertellen? Laat het ons weten en stuur een berichtje naar Gerline de Jong.
En zet 23 november vast in je agenda.
Locatie: wordt nog nader bekend gemaakt.
Tijd: ?