Laden Evenementen

Opleiding Geestelijke Begeleiding

Postinitiële 2-jarige opleiding Geestelijke Begeleiding start in september 2022.

Geestelijke begeleiding is een oude begeleidingsvorm die mensen gidst op de weg van hun diepste godsverlangen. Juist in de context van een snel veranderende wereld en een toenemend aantal zinzoekers binnen en buiten de kerk blijkt deze begeleidingsvorm waardevol. De opleiding Geestelijke Begeleiding is gericht op de kennis, vaardigheden en houding, nodig om de ander te begeleiden in zijn of haar relatie met God.

De opleiding wordt aangeboden door de Protestantse Theologische Universiteit en Titus Brandsma Instituut en is gericht op mensen met een theologische of vergelijkbare studie op universitair of hbo niveau.

Het tweejarige traject bestaat uit colleges over vormen van geestelijke begeleiding, spiritualiteit en de mystieke traditie aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen en ervaringsmatige verdieping tijdens de practicum tweedaagse op Het Brandpunt in Doorn.

Informatiebijeenkomst – Op dinsdag 1 februari 2022 is er een online introductiebijeenkomst van de opleiding Geestelijke Begeleiding. U ontvangt daarin informatie over de opleiding en kunt iets proeven van de colleges en het practicum. De bijeenkomst is van 14:30 tot uiterlijk 16:00. Aanmelden kan tot 31 januari en is gratis en vrijblijvend.

Informatie en aanmelden voor de introductiebijeenkoms, klik HIER. 

Meer informatie over de opleiding vindt u op de website van de PThU, klik HIER. 

 

Deel dit nieuwsbericht