Laden Evenementen

Implementatietraject voor de spirituele dimensie in de zorg voor duo’s van geestelijk verzorger en verpleegkundige/verzorgende.

Wegens het succes van het project ‘Als niet alles is wat het lijkt’, heeft Consortium Ligare de mogelijkheid gekregen meer instellingen te helpen bij de implementatie van de spirituele dimensie in de zorg. Leren praten over zingeving met patiënten in de palliatieve fase en hun naasten is niet voor iedereen makkelijk. Daarom wordt zorgverleners (verpleegkundigen, verzorgenden, voedingsassistenten….) geleerd hoe zij in hun dagelijks werk aandacht kunnen geven aan zingevingsvragen. Zij leren de behoefte signaleren en krijgen handvatten hoe het gesprek met de patiënt / naasten aan te gaan. Luisteren en echt contact maken geeft vertrouwen. En in dat vertrouwen kunnen patiënten/naasten makkelijker aangeven welke wensen en behoeften zij hebben.  Binnen dit project worden implementatie duo’s ( bijvoorbeeld een geestelijk verzorger en verpleegkundige) middels een train-de-trainer programma meegenomen in dit implementatietraject. Gedurende training wordt het project direct ook uitgevoerd in een zorgteam binnen de eigen organisatie. De ervaring leert dat niet alleen patiënten/bewoners/cliënten de vruchten plukken van dit project maar zorgverleners zelf ook meer werkplezier ervaren en meer openheid en verbinding in het eigen team. Bovendien levert deze project aanpak op dat het geven van aandacht aan de spirituele dimensie structureel onderdeel wordt van de zorg in uw instelling.

data – tijdstip

Les 1 Live 15 september 10.00-16.00
Online bijeenkomst 3 november 10.00-11.30 of 13.00-14.30
Online
bijeenkomst
15 december 10.00-11.30 of 13.00-14.30
Afsluiting 9 februari 10.00-13.00

 

-locatie: startbijeenkomst in het UMCG in Groningen, de tussentijdse bijeenkomsten online; afsluitende bijeenkomst nog te bepalen.
-aanmelden: Aanmelden voor de 1e ronde kan tot 1 juni 2021 via zingeving@consortiumligare.nl. In 2022 zal een 2e ronde volgen.

Meer informatie is te vinden op: https://consortiumligare.nl/vimp-project/

 

Deel dit nieuwsbericht