Laden Evenementen

Gehecht aan God en de ander, verbonden met jezelf
Relationeel welbevinden in onderzoek en behandelpraktijk
Vrijdag 16 april 2021 van 10.00 tot 16.00 uur

Het congres Gehecht aan God en de ander, verbonden met jezelf vindt online plaats op 16 april 2021.

Dit congres wordt georganiseerd door de Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten (CVPPP), De Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Christen Hulpverleners (NVVCH) en het Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg).

De hoofdsprekers tijdens dit congres zijn Pehr Granqvist en Hanneke Schaap-Jonker.

Het congres gaat over het in toenemende mate zien van gehechtheidsrelaties als fundamenteel voor psychopathologie, psychosociale problemen en welbevinden. Vanuit dit hechtingsperspectief, wordt in de godsdienstpsychologie ook de relatie tussen mens en God begrepen en onderzocht als een gehechtheidsrelatie. Aan de ene kant kijken we naar de relatie met God als gehechtheidsrelatie. Daarnaast wordt een onveilige menselijke gehechtheid juist in de geloofsrelatie gecompenseerd.
In gehechtheidsrelaties zijn vermogen tot mentaliseren, zelfcompassie en begripvolle omgang met eigen gevoelens bepalend voor de ervaring van (on)veilige gehechtheid.

Praktische informatie
Meer informatie en aanmelden vind je op www.kicg.nl/congres. Je vindt hier meer informatie over hoe je je kunt aanmelden en hoe het congres geregeld is. Of neem voor meer informatie contact op met Agnes Hagenbeek via tel. 088-892 12 35 of agnes.hagenbeek@eleos.nl.

Het congres kost:
Student: € 30,-
Lid van de NVVCH of CVPPP: € 95,-
Overige deelnemers: € 130,-

Het persbericht kunt u hier downloaden.

Deel dit nieuwsbericht