Laden Evenementen

Conferentie Hersteldenken, lijfelijkheid van de geest. 

Een psychische aandoening heeft invloed op de identiteit. ‘Herstel’ betreft dan ook niet alleen de vermindering van ziekteverschijnselen maar ook aandacht voor de kwetsuren van het zelfbeeld en het zelfvertrouwen. Het gaat om zowel een acceptatie van wat is als om een verbinding met wat kan.
Belangrijke elementen van herstelprocessen zijn verbondenheid met anderen, hoop, identiteit, betekenisgeving en grip op het eigen leven. Dat geldt voor herstel in het licht van psychische kwetsbaarheid en in wezen voor elke situatie van ontregelende ervaringen.

De conferentie wil een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van het hersteldenken. In de reflecties wordt onderzocht wat het gesprek tussen psychiatrie, fenomenologie en theologie kan bijdragen aan het wetenschappelijk doordenken van herstel vanuit het perspectief van lichamelijkheid.

Voor de reflectie en met het oog op de verkenningen van de praktijk zijn diverse sprekers uit verschillende disciplines uitgenodigd (psychiatrie, filosofie en theologie) en wordt aandacht besteed aan een werkveld overstijgende benadering van hulpverlening en geestelijke verzorging.

Klik HIER voor meer informatie en het programma.

Praktische informatie

Wanneer: 21 en 22 oktober 2021, beide dagen van 9.30-16.30 uur.
Locatie: Campus Tilburg University. Luce / Centrum voor Religieuze Communicatie
Kosten: €245

Accreditatie SKGV: 3 punten in de categorie Vakbekwaamheid.

Aanmelden via deze linkwww.tiu.nu/hersteldenken.
Voor nadere informatie kunt u mailen naar a.a.m.smeets@uvt.nl.

Deel dit nieuwsbericht