Op deze pagina vindt u informatie en belangrijke documenten over de vergoeding van geestelijke verzorging in de thuissituatie (eerste lijn). Houd deze website in de gaten voor de laatste stand van zaken.

Factsheet over vergoeding & Open Platform 11 maart

Op 8 oktober heeft minister Hugo de Jonge (VWS) aangegeven dat er vanaf 2019 vergoeding beschikbaar is (35 miljoen in totaal) voor geestelijke verzorging in de thuissituatie. De subsidieregeling is op 15 januari officieel gepubliceerd in de Staatscourant. Betrokken partijen – waaronder de VGVZ – hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan de randvoorwaarden. In deze factsheet vindt u de basisinformatie op een rij. De financiering voor consulten en scholing loopt via de Netwerken Palliatieve Zorg. In de factsheet wordt duidelijk waaraan een geestelijk verzorger moet voldoen (plus de overgangsregeling) en wordt verwezen naar de adviestarieven voor consulten en scholing van andere zorgverleners. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Open Platform voor gv’ers werkzaam in eerste én tweede lijn

Op 11 maart houdt de VGVZ in de middag een Open Platform met als thema: De ontwikkelingen in de eerste lijn.  Deze bijeenkomst is zowel bedoeld voor geestelijk verzorgers met een eigen praktijk als collega’s die in een instelling werken en ook extramuraal aan de slag willen gaan. Hier is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. Locatie: de Bergkerk, Abraham Kuyperlaan 2, 3818 JC Amersfoort. Tijd: 13.30-16.30 uur. U kunt zich via deze link aanmelden.
Aan het programma nemen in elk geval deel: Joep van de Geer (kennismakelaar Geestelijke Verzorging), Marije Brull (Fibula), Francine Wildenborg (beleidsmedewerker extern VGVZ), Robert Koorneef (lid van de deelwerkgroep Randvoorwaarden en Criteria).
Wij hopen u daar te spreken.

Heeft u op dit moment vragen? Zoals in de factsheet staat kunt u contact opnemen met de projectleider Joep van de Geer. De VGVZ is bereikbaar via info@vgvz.nl.

1. Factscheet vergoeding geestelijke verzorging eerstelijn
2. Adviestarieven
3. Regeling staatscourant dd. 15 januari 2019
4. Antwoorden van minister Hugo de Jonge op vragen van Kamerleden dd. 8 januari 2019
5. De brief van minister Hugo de Jonge van 8 oktober 2018