Laden Evenementen

Ben jij die ondernemende geestelijk verzorger die werkt in de eerste lijn of wil je daarin werken? Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de geestelijke zorg buiten de instellingen?

Kom dan dinsdagmiddag 4 juli naar Utrecht voor het kenniscafé. Laat horen waar jij jouw kwaliteiten wilt inzetten om dit werkveld te versterken. En ook: waar heb jij behoefte aan om je werk als geestelijk verzorger in de eerste lijn (nog) beter te kunnen doen. Bundeling van krachten maakt het mogelijk om sterker te staan, niet alleen als beroepsgroep maar ook als individuele geestelijk verzorger.

Aan de hand van de thema’s financiering van geestelijke zorg in de eerste lijn, onderlinge verbondenheid tussen eerstelijns geestelijk verzorgers, positionering in het veld en de kwaliteitsborging van eerstelijnszorg gaan we op een interactieve manier in gesprek met elkaar. De verkregen informatie gebruiken we om de visie en het beleidsplan van het werkveld binnen de VGVZ aan te scherpen.

Tevens komen deze middag twee actuele ontwikkelingen aan de orde: de POH constructie en de veel gehoorde term AGB.

Jij komt toch ook …..

op 4 juli 2017 (vanaf 14.00 uur inloop, start om 14.15 uur tot 17.00 uur)

naar de Doopsgezinde Kerk, Oudengracht 270, Utrecht
(ongeveer 15 minuten lopen vanaf het station, dichtstbijzijnde parkeergarage Springweg)

Werkveldraad Eerste Lijn
Charlotte Molenaar (voorzitter)
Liesbeth ter Elst (secretaris)
Maurice van der Put (lid)

Kosten: € 15

Accreditatie bij SKGV wordt aangevraagd

Voor meer informatie mail naar info@aandachtvoorieder.nl
Aanmelden tot en met maandag 26 juni 2017
KLIK HIER OM AAN TE MELDEN


Kenniscafé Eerste Lijn

Optioneel avondprogramma 17.30 – 19.30 uur

Thema: samenwerking geestelijk verzorgers & huisartsen

 

Heb jij al ervaring met geestelijke verzorging in de huisartsenzorg?  Wil je actief bezig met het leggen van dit contact en bijvoorbeeld het project ‘Zingeving op Recept’ opstarten?

We brengen een groep geestelijk verzorgers en huisartsen bij elkaar om ervaring uit te wisselen, elkaar te steunen en van elkaar te leren. Bijvoorbeeld over de financiering via het POH-GGZ-budget, hoe er binnen het NHG gedacht wordt over geestelijke verzorging en hoe je wetenschappelijk onderzoek kunt verbinden aan de praktijk. Mogelijk volgen er vervolgstappen uit de uitwisseling die het groepsbelang dienen en gezamenlijk kunnen worden opgepakt.

We nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen. Deze bijeenkomst kan een mooi startpunt of verdere verdieping zijn voor samenwerking met elkaar, dus kom als duo! We verwachten een gemengde groep.

P.S.  De bijeenkomst vindt plaats na het Kenniscafé Eerste Lijn dat op dezelfde locatie zal plaats vinden van 14.15 tot 17.00 uur. In dit programma wordt de POH-GGZ constructie toegelicht door Liesbeth Gerritsen. Kom dus naar het kenniscafé voor dit onderdeel als je hier nog geen kennis over hebt!

***

Kosten:                       5 euro

Tijd:                            17.30 – 19.30 uur

Voor meer informatie mail naar dolf.mulder@hetnet.nl

KLIK HIER OM AAN TE MELDEN