Zie jij je cliënten eerst en vooral als medemensen? Wij ook. Bij Esdégé-Reigersdaal werken we aan een goed leven voor en mét elkaar. Als geestelijk verzorger ben jij er voor de begeleiding bij levensvragen van cliënten en voor de ondersteuning van hermeneutische communicatie en ethische reflectie bij hulpverleners.

Geestelijk Verzorger
(28 – 36)

Wat ga je doen
Samen met je collega’s van het team geestelijke verzorging vervul je een vertrouwensfunctie. Je biedt cliënten begeleiding bij hun levensvragen. Dit kan in de vorm van een individueel contact of door het organiseren van een groepsbijeenkomst. De uitdagingen in de zorg worden de komende jaren steeds groter. En daarmee ook de noodzaak van ethische reflectie onder professionals. Daarom investeert Esdégé-Reigersdaal in de begeleiding van moreel zware vraagstukken, bijv. door het organiseren van een ethisch beraad. Je stimuleert de hermeneutische communicatie bij je collega’s in de organisatie. Je geeft advies, verzorgt reflectiebijeenkomsten, neemt deel aan multidisciplinaire overleggen en leidt ethische beraden.

Waar ga je werken
Wij hebben 200 woon, ambulante en/of dagbesteding locaties van net onder Alkmaar t/m West-Friesland en Den Helder en ondersteunen kinderen, volwassenen en gezinnen, met een ernstige, matige of lichte verstandelijke beperking of met niet aangeboren hersenletsel.
Het team geestelijke verzorging bouwt aan het versterken van de collega’s, bijvoorbeeld door het geven van trainingen. Door jouw expertise te delen, vergroot je de capaciteiten van de collega’s en draag je bij aan waardevolle interactie met de cliënten. Het team geestelijke verzorging is centraal georganiseerd bij de inhoudelijke disciplines.

Wat bieden wij jou
Vanzelfsprekend bieden wij jou een uitdagende baan waar je met prachtige cliënten mag werken. Onze organisatie heeft 3000 medewerkers die met elkaar de zorg verlenen voor 3000 cliënten, je mag dit best een grote organisatie noemen. Door de vele locaties en type cliënten kun je bij ons een breed pallet van vraagstukken verwachten. Jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling zijn voor ons zeer belangrijk, dus daar geven wij je ruimte en begeleiding voor.

Verder kun je rekenen op:

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform cao Gehandicaptenzorg, schaal 60 (max. € 5370,-).
 • Samenwerking met toegewijde specialisten in een professioneel team.
 • Kansen en mogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Een veilige werkomgeving waarin je jezelf kunt zijn. We zijn allemaal gelijk, we gaan open en informeel met elkaar om en we staan voor elkaar klaar.

Meer weten? Hier vind je een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden

Wat breng je mee

 • Een afgeronde wo of hbo-opleiding in humanistiek, theologie of religiewetenschappen; bij voorkeur met een specialisatie in geestelijke verzorging.
 • Een visie op de toekomst van geestelijke verzorging, de veranderende context van het beroep en digitale mogelijkheden om onze expertise te presenteren.
 • Ervaring met ethiek en moreel beraad of de bereidheid om zich eventueel daarin te scholen.
 • Ervaring met het mede verzorgen van bezinningsbijeenkomsten en afscheidsrituelen en
  affiniteit met het werk in de gehandicaptenzorg.

Over ons
Bij Esdégé-Reigersdaal geven we elkaar de ruimte om zelf beslissingen te nemen, zo werken we aan een waardevol bestaan voor, volgens en met onze cliënten. Jij hebt de regie over je eigen werk. Je hebt de tijd en ruimte om een sterke relatie met je cliënten op te bouwen, zodat je hen zo goed mogelijk kunt ondersteunen. Medemensen onder elkaar.

Solliciteren
Ben je al overtuigd en wil je solliciteren. Klik hieronder op de blauwe knop ‘Solliciteren’ en laat je gegevens achter. Dit kan tot en met zondag 2 juni. Je ontvangt via jouw mailadres een bevestiging dat de sollicitatie goed is ontvangen.

De briefselectie vindt plaats in de eerste week van juni.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdagmiddag 12 juni (eerste ronde) en dinsdagochtend 18 juni (tweede ronde).

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Esdégé-Reigersdaal? Laten we dan kennis maken! Wij zijn benieuwd naar wie jij bent en wat je kunt. Kijk op onze website: https://werkenbijesdege-reigersdaal.nl/vacatures/
Neem gerust contact op met Gerrit Visser, teammanager gedragsdeskundigen,
T. 06 – 2744 8642 of mail gerrit.visser@esdege-reigersdaal.nl.