Voor de locatie Open Vensters zijn wij op zoek naar een

Geestelijk Verzorger

16 uur per week

Stichting Waardeburgh is een protestants-christelijke zorgorganisatie met meer dan 1.500 medewerkers en 800 vrijwilligers. We richten ons op de zorg en het welzijn van ouderen met als doel om zelfredzaamheid zo lang mogelijk in stand te houden. Onze zorg is gericht op het bieden van ondersteuning in het ouder worden en het faciliteren van zorg thuis. In onze zorg staat lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welbevinden centraal.

Jouw rol als Geestelijk verzorger in Open Vensters
Als Geestelijk verzorger bied je op professionele wijze geestelijke begeleiding en hulpverlening aan bewoners en hun naasten en medewerkers/vrijwilligers bij spirituele, ethische en zingevingsvraagstukken rondom leven, ziekte en dood. Je verzorgt kerkelijke- en bezinningsbijeenkomsten en levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling vanuit het levensbeschouwelijk vakgebied. Je bent breed inzetbaar voor mensen van iedere levensovertuiging of religieuze overtuiging. Je bent laagdrempelig, toont initiatief en bent een verbinder. Samenwerken met collega’s past bij jou. Je bent gewend te werken binnen een team, maar kunt ook heel goed zelfstandig je werk doen en neemt daarin je verantwoordelijkheid. Je zoekt actief naar nieuwe mogelijkheden in je werk, vanuit de basis die je hebt opgebouwd als geestelijk verzorger. Je ontvangt leiding van de direct leidinggevende/locatie manager.

Wat neem je mee?
Jij beschikt over een flinke dosis tact en empathie bij het bijstaan van bewoners en cliënten. Je bent iemand die initiatief neemt en zich goed in kan leven in een ander. Je beschikt over pastorale vaardigheden voor de omgang met mensen met beginnende en vergevorderde dementie.

Verder beschik je over kennis op HBO/academisch niveau en heb je affiniteit met (psycho-geriatrische) ouderen en bij voorkeur ervaring met deze doelgroep. Daarnaast heb je vakkennis van ethische vraagstukken, bij voorkeur op het gebied van ouderenzorg, psychogeriatrie en stervensbegeleiding. Preekbevoegdheid is een pre.

Je bent geregistreerd of bent bereid je te registreren bij SKGV en je bent belijdend lid binnen één van de aangesloten kerkgenootschappen, waarbij de voorkeur uitgaat naar iemand die zich verbonden weet met de PKN. De verbonden kerken liggen eveneens als de locaties in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een uitdagende functie in een innovatieve organisatie binnen een enthousiast team.
Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Qua arbeidsvoorwaarden kun je verder rekenen op een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering en het wettelijk aantal vakantie-uren.
Werkdagen in overleg.

Nog vragen?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anja Hulsbergen, locatie manager Open Vensters (06-82442124).

Interesse?
Stuur je CV en motivatie naar sollicitanten@waardeburgh.nl Wij zien je reactie graag tegemoet!

We sluiten de vacature op het moment dat we de juiste geestelijk verzorger voor Open Vensters hebben gevonden.