Geestelijk verzorger

16 -24 uur per week

Waar ga je werken?
Elver heeft als missie: “Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.” “Er zijn” betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn, alert en aandachtig. We willen de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ’Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Wat is belangrijk voor een cliënt? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat iemand zo veel mogelijk de regie houdt over zijn of haar leven? Zinvol de dag invult? Samen gaan we hier naar op zoek, ook wanneer iemand zich moeilijk kan uitdrukken. Ontwikkelingsgericht en onvoorwaardelijk. De verwanten en het netwerk van onze cliënten beschouwen we hierbij als natuurlijke partners. Elver heeft wortels in de christelijke traditie en staat open voor een diversiteit aan levensbeschouwingen. In verband met het vertrek van onze huidige geestelijk verzorger zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe collega.

Wat ga je doen?
Als geestelijk verzorger bied je ondersteuning aan cliënten, familie, medewerkers en vrijwilligers op het gebied van zingeving, geloofsbeleving, rouwverwerking en ethiek. Je geeft (mede) vorm aan structuur in het leven van onze cliënten door middel van vieringen, bijeenkomsten en evenementen. Juist deze momenten benut je om mensen met elkaar te verbinden. Je ontwikkelt een passend moreel en levensbeschouwelijk klimaat in een veranderende tijd en met veranderende doelgroepen. Je geeft samen met anderen begeleiding en ondersteuning bij palliatieve zorg en je kunt gevraagd en ongevraagd advies geven op je vakgebied. Je houdt je bezig met organiseren, leiden en uitvoeren van vieringen en rituelen en morele beraden. Je adviseert over ethische vraagstukken.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op gebied van levensbeschouwing op HBO- of universitair niveau en je bent SKGV geregistreerd. Bij voorkeur heb je de training Klinisch Pastorale Vorming gevolgd.
 • Je hebt kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en verschillende levensbeschouwelijke stromingen.
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig.
 • Je hebt een collegiale instelling.
 • Je bent flexibel inzetbaar qua werktijden en locaties.
 • Het is een pré als je creatief en innovatief bent.
 • Affiniteit met de gehandicaptenzorg spreekt voor zich.

Wat bieden wij jou?
Jouw arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao gehandicaptenzorg:

 • Je werkt 16-24 uur per week.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook en telefoon van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Jouw gezondheid vinden we minstens zo belangrijk. Daarom hebben we speciaal voor onze medewerkers een vitaliteits dashboard. Hier vertellen wij jou graag meer over!
 • Als geestelijk verzorger word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 60 (max. €5.214,-) of FWG 65 (max. €6.136,-) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je bouwt pensioen op bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Tot slot kun je fiscaal aantrekkelijk gebruikmaken van onze pc- en fietsregeling.

Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met Ton Oolthuis, bestuurssecretaris, via 06-23023966 of via toolthuis@elver.nl.

Je hebt tot vrijdag 6 oktober 2023 de tijd om te reageren op deze vacature via deze link.

Wij vragen van al onze nieuwe medewerkers om een “Verklaring Omtrent Gedrag” te overhandigen voor hun functie binnen Elver. Vanuit de vergewisplicht, zijn wij verplicht om te controleren of een nieuwe medewerker geschikt is om zorg te verlenen aan onze cliënten.
Deze screening is onderdeel van ons selectieproces.

Nadat jij gesolliciteerd hebt, neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!