Geestelijke verzorger Provincie Groningen – 24 uur per week

We zijn op zoek naar een collega met een heldere en eigentijdse visie op geestelijke verzorging. Ben je initiatiefrijk, communicatief sterk en empathisch. Dan horen wij graag van jou!

Zo ziet jouw werkplek er uit

Geestelijk verzorgers bij De Zijlen zijn experts op het gebied van zingeving, identiteit, ethiek, levensbeschouwing, rouw- en verliesverwerking bij mensen met een verstandelijke beperking. Je werkt nauw samen met je collega’s geestelijk verzorger.

Je begeleidt cliënten bij zingevings- en levensvragen, zowel individueel als groepsgewijs. Het levensverhaal en de levensovertuiging van de cliënt is daarbij het vertrekpunt.

Het accent van de werkzaamheden ligt op het voeren van de dialoog met medewerkers in het (leren) herkennen en omgaan met levensvragen, zingeving en ethische dilemma’s in de ondersteuning van cliënten. Daarnaast richt de geestelijk verzorger zich ook op ouders, verwanten en vrijwilligers.

Je maakt ontwikkelprogramma’s/modules voor medewerkers om levensvragen te herkennen en hier in de dagelijkse praktijk adequaat mee om te gaan. Ter ondersteuning van locaties vervul je een brugfunctie naar kerken en andere geloofsgemeenschappen en coördineer je de inzet van kerkvrijwilligers.

In samenwerking met anderen realiseer je dat de thema’s kwaliteit van leven, zingeving en ethische dilemma’s binnen de gangbare vormen van overleg worden ingebed. Je levert ook een bijdrage aan het doordenken van genoemde thema’s.

Dit ben jij

Omgaan met verwanten, medewerkers en cliënten in de verstandelijk gehandicaptenzorg met een diversiteit aan levensbeschouwelijke achtergronden gaat je goed af. Je beschikt over een open visie en instelling. Je kan gemakkelijk schakelen tussen, en aansluiten bij, de verschillende niveaus binnen en buiten De Zijlen. Je bent bedreven in het opzetten en begeleiden van (organisatie brede) projecten. Vanzelfsprekend ben je integer, communicatief sterk, verbindend en goed in samenwerken.

Verder vragen we

 • Je hebt een afgeronde opleiding Theologie of Geestelijke Verzorging op hbo-master of wo-niveau;
 • Je bent lid van de VGVZ en bij voorkeur geregistreerd binnen het kwaliteitsregister SKGV;
 • Je hebt ervaring als gespreksleider moreel beraad of je bent bereid de opleiding tot gespreksleider moreel beraad te volgen;
 • Jij bent in het bezit van een rijbewijs en je hebt de beschikking over een eigen auto;

Dit bieden wij

 • Een contract 24 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • Een uitdagende, afwisselende baan met enthousiaste collega’s;
 • Salaris conform cao-Gehandicaptenzorg FWG 60 (minimaal €3.482,- maximaal € 5.062,- op basis van een volledig dienstverband);
 • Je werkplek is hybride: vanuit Leek, thuis of op locatie als je daar nodig bent;
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform cao;
 • Reiskostenvergoeding van € 0,12 per km tot 30 km enkele reis en € 0,03 per km tussen 30 en 60 km enkele reis (in plaats van € 0,08 per km tot 30 km conform cao Gehandicaptenzorg);
 • Goede secundaire voorwaarden zoals een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke voordeelregelingen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een sportabonnement, fiets, laptop of telefoon, wellness en health-check;
 • Diverse premiekortingen op aanvullende verzekeringen;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget voor opleidings- en bijscholingsmogelijkheden;

Wil jij werken bij De Zijlen?
De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. We zijn expert in de begeleiding en zorg voor specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken. We investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. We doen dat in verbinding, met aandacht voor elkaar, met de leidinggevende dichtbij. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Dat doen wij met bijna 1500 collega’s voor ruim 1100 cliënten. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

De afdeling Geestelijke Verzorging maakt onderdeel uit van het Behandel & Expertise Netwerk (BEN) van De Zijlen. Op https://dezijlen.nl/wie-zijn-wij/expertorganisatie/ben/ vind je meer informatie over BEN.

Heb je interesse?

Leuk! Dan ontvangen we graag uiterlijk 26 maart 2023 je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Deze kun je richten aan Laurent Jan van den Bogaard (manager BEN). Zodra je sollicitatie binnen is, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 12 april 2023.

Meer weten?
Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature?
Dan kun je contact opnemen met Dieke de Vries via telefoonnummer 06-29657354 of Mieke van ‘t Hoog via telefoonnummer 06-10019331.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben in de procedure.

Voor deze vacature is bij indiensttreding een positieve ‘verklaring omtrent gedrag’ (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.