Wil jij als geestelijk verzorger bijdragen aan onze missie ‘to have a significant impact on the spiritual dimension of health care’? Wij bieden je een uitdagende functie binnen een dienst die 50 jaar bestaat en steeds opnieuw wil innoveren. We maken graag kennis met je!

 • Het betreft een vacature voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • 24 uur per week.
 • Inschaling vindt plaats in schaal 11: Fulltime: min € 4.000 – max € 5.483 bruto per maand dienstverband (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Datum eerste gesprek: medio september 2022
 • Solliciteer voor 31 augustus 2022.

Als geestelijk verzorger neem je deel aan de patiëntenzorg, inclusief multidisciplinair overleg, op verschillende klinische afdelingen  en in het kindercomfortteam. Ook participeer je in ons onderwijs binnen de Radboud Health Academy. Daarnaast neem je actief deel aan het praktijkonderzoek inzake zingeving, spiritualiteit en geestelijke verzorging.

Je participeert in de overige taken die het team en de afdeling hebben. Enerzijds betreft dit taken ten behoeve van ons team (teambijeenkomsten, coördinerende taken, etc.). Anderzijds neem je deel aan bepaalde interne en in de externe netwerken. Daarnaast lever je een bijdrage aan het Centrum voor Eerstelijns en Integrale Zorg van het Radboudumc.

Profiel
We zijn op zoek naar een collega met wo- werk- en denkniveau die ervaring heeft met:

 • Patiëntenzorg, bij voorkeur in een academische setting.
 • Onderwijs, bij voorkeur op academisch niveau (hier ligt een zwaartepunt).
 • Onderzoek, bij voorkeur wetenschappelijk onderzoek.
 • Het uitvoeren van managementtaken, bijvoorbeeld in het coördineren van activiteiten.

Daarnaast heb je:

 • Een aantal jaren werkervaring.
 • Een training Klinisch Pastorale Vorming gevolgd of ben je bereid deze te volgen.
 • Een zending of mandaat, overeenkomstig de voorwaarden van VGVZ en SKGV. Gezien de huidige samenstelling van het team gaat de voorkeur uit naar een humanistische collega.

Tot slot herken je jezelf in onderstaand profiel:

 • Je bent open, innovatief, proactief, gericht op samenwerken in een team en multidisciplinaire samenwerking, maar kunt ook zelfstandig werken en je beschikt over relativeringsvermogen.
 • Je hebt een positieve en proactieve grondhouding en denkt in mogelijkheden.
 • Je hebt een grote affiniteit met onderwijs.
 • Je hebt persoonlijke aandacht voor patiënten en hun naasten, studenten en medewerkers. Je hebt het vermogen om nieuwe collega’s in opleiding te ondersteunen in hun ontwikkeling
 • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Organisatie
De Dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat  (DGVP) neemt deel in de drie academische kerntaken – patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek, zowel intern als extern. De DGVP legt rechtstreeks verantwoording af aan de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Het Radboudumc bevindt zich in de overgangsfase van het werken in afdelingen naar het werken in centra, waarin verschillende afdelingen zijn gebundeld en een gezamenlijke doelstelling hebben. Wij blijven rechtstreeks onder de Raad van Bestuur vallen, maar participeren inhoudelijk in een centrum, namelijk het Centrum voor Geïntegreerde Zorg. Wij leveren een eigen bijdrage aan de strategie van het Radboudumc inzake persoonsgerichtheid, innovatie en netwerkvorming.

Onze DGVP heeft een in Nederland unieke opleidingswerkplaats voor specialisatie inzake geestelijke verzorging (inclusief certificering), een Centrum voor Klinische Pastorale Vorming en biedt ruimte voor stages van wo- en hbo-opleidingen inzake geestelijke verzorging en zingeving.

Wij streven naar een evenwichtige samenstelling van het team vanuit de verschillende levensbeschouwelijke sectoren van de beroepsvereniging. Op dit moment bestaat ons team uit 6 geestelijk verzorgers, 6 geestelijk verzorgers in opleiding, 1 intercultureel zorgconsulent en secretariële ondersteuning. Er zijn ongeveer 40 vrijwilligers verbonden aan onze dienst. Sinds vorig jaar hebben wij tevens een eigen Patiënt Adviesraad (PAR) waar we nauw contact mee hebben.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor 24 uur per week. De werkdagen worden in overleg nader vastgesteld. Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

 • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
 • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
 • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Opmerkingen en contactinformatie
Heb je nog vragen over deze functie, neem dan contact op met Jocelyn van Nieuwenhuijzen, waarnemend hoofd DGVP, Radboudumc via (024)  361 33 20.

Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om in deze functie te werken bij het Radboudumc? Neem dan ter oriëntatie eens contact op met de hierboven genoemde collega. Heb je een andere vraag? Bekijk dan onze pagina veelgestelde vragen.

Graag solliciteren vóór 31 augustus via het online sollicitatieformulier. We nemen daarna snel contact met je op. De eerste gespreksronde vindt plaats medio september. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt. Tevens maakt een draagvlakgesprek met het team deel uit van deze procedure.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.