Wat ga je doen?

Je biedt begeleiding aan bewoners en naasten bij levens-, zin-, en geloofsvragen. Dit doe je vanuit, en op basis van, het eigen levensverhaal en levensbeschouwing van de bewoner. Je verleent deze ondersteuning zowel individueel als groepsgewijs, in samenspraak met de medewerkers van de locatie. Daarnaast organiseer en begeleid je vieringen, speciale vieringen en herdenkingsbijeenkomsten.  Je hebt een coördinerende rol richting vrijwilligers bij deze werkzaamheden. Je legt en onderhoudt verbinding met de lokale geloofsgemeenschappen en bent een goed partner. Binnen de organisatie werk je mee in de palliatieve werkgroep en werk je mee aan de training rondom zingeving van vrijwilligers en medewerkers.

Wie wij zoeken

Je hebt een afgeronde hbo of academische opleiding en ervaring in een vergelijkbare functie. Je kent de ouderenzorg en de maatschappelijke opgave die voorligt. Je bent zeer goed in staat om gesprekken met bewoners en naasten te voeren over bestaansvragen met openheid voor ieders levensbeschouwing en/of godsdienstige overtuiging. Je hebt affiniteit met onze doelgroep en inzicht in met name de protestant-christelijke traditie. Bij de invulling van de uren wordt flexibiliteit verwacht.

Alerimus

Alerimus is een ambitieuze ouderenzorgorganisatie geworteld in de Hoeksche Waard, die zich richt op verzorging en verpleging van ouderen met somatische en psychogeriatrische problematiek. Alerimus beschikt over 2 zorglocaties, waar 150 cliënten wonen. Ook wordt zorg aan huis geboden (circa 150 cliënten), huishoudelijke hulp (circa 500 cliënten) en kunnen ouderen bij Alerimus terecht voor dagbesteding, casemanagement, warme maaltijden en vervoer. 420 medewerkers zijn dagelijks aan het werk om warme, persoonsgerichte aandacht, zorg en diensten te leveren. Zij geven persoonlijke aandacht, waardoor cliënten en verwanten zich gezien weten en zich gesterkt voelen in het nemen van eigen regie. In en met de lokale samenleving is één van de drijvers van Alerimus waarbij de zorglocaties midden in de lokale samenleving staan en er actief onderdeel van uitmaken.

In de visie van Alerimus is ‘in en met de lokale samenleving’ net zo opgenomen als de zorg en dienstverlening voor en met de individuele cliënt. Ons motto is: ‘Binnen is buiten, buiten is binnen’. Ook daarom is goede samenwerking met collega’s en een goede verbinding met partners van belang. De Hoeksche Waard staat gekend om de goede onderlinge cohesie. Alerimus is hierin een betrouwbare, gedreven partner. Onze zorglocatie in Numansdorp heeft een protestants-christelijke signatuur. Met name voor deze locatie zijn wij op zoek naar een Geestelijk verzorger.

Ons aanbod voor de beste kandidaat

Wij bieden een uitdagende baan met veel zelfstandigheid en afwisseling in een warme, betrokken en ondernemende organisatie. Deze vacature is gesteld ter vervanging van zwangerschaps- en bevallingsverlof. Wij bieden je daardoor een tijdelijke overeenkomst per 1 augustus 2022 tot 1 februari 2023, voor 16-24 uur per week. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT (FWG 60).

Wil je meer informatie?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie, neem dan contact op met
Mariska van Vuuren via telefoonnummer 0186 659 659.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met de afdeling HR, via solliciteren@alerimus.nl of 0186 659659.