Vacature voor 1 Geestelijk Verzorger in opleiding bij de Dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat van het Radboudumc per 1 januari 2022 ( 0.46 FTE) 16.8 uur per week). Tweejarig dienstverband 2022 en 2023.

Onze dienst geestelijke verzorging biedt aankomende geestelijk verzorgers een voor Nederland uniek betaald leer/werktraject van 2 jaar vergelijkbaar met het traject dat aan artsen in opleiding wordt geboden. Je krijgt als Geestelijk Verzorger i.o. gedurende twee jaar de gelegenheid om je binnen dit opleidingstraject te ontwikkelen tot geestelijk verzorger in een academische setting. Hiertoe werk je 2 dagen in de week (14,4 uur) op een paar afdelingen als geestelijk verzorger. Daarnaast verdiep je op een derde dag in betaalde tijd je opleiding (gemiddeld 2,4 uur per week). Alle kosten hiervan worden gedragen door de dienst.  Niet elke week is er een derde dag maar wel op de momenten dat de onderstaande cursussen worden gegeven. De opleiding in het eerste jaar bestaat uit:

 • begeleide intervisie
 • cursus Scholen als deeltaak van de geestelijk verzorger
 • cursus Liturgie en ritueel handelen
 • training onderzoeksvaardigheden als deeltaak van de geestelijk verzorger
 • een cursus naar keuze
 • studiedagen naar keuze

In het tweede jaar nemen de verantwoordelijkheden toe en is er ruimte voor verdieping. Je kan dan zelfstandig rituelen uitvoeren, draait mee in het onderwijsprogramma aan artsen en verpleegkundigen, werkt zelfstandig  in bereikbare diensten en je verdiept je reflectievermogen in een supervisietraject. De opleiding in het tweede jaar bestaat uit:

 • begeleide intervisie
 • een serie gesprekken over de eigen Levensbeschouwelijke positionering
 • een supervisietraject bij een externe supervisor naar keuze
 • een cursus naar keuze
 • studiedagen naar keuze

Aan het einde van dat tweede  jaar ben je voldoende toegerust voor het werk in een (academisch) ziekenhuis en ontvang je een door de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV) erkend certificaat waarmee je voor de komende 5 jaar aan alle nascholingseisen van de SKGV hebt voldaan.

Aan onze opleidingswerkplaats zullen per 01-01-2022 zes geestelijk verzorgers in opleiding verbonden zijn. Het gaat om leren van elkaar en met elkaar.

Per 1 januari 2022 is er weer ruimte voor 1 instromer in het eerste jaar.

Voorwaarden

Bachelor Theologie of Religiewetenschappen of Humanistiek afgerond en Master Geestelijke verzorging kort geleden afgerond  (of eventueel vrijwel afgerond). Wij zoeken aankomende geestelijk verzorgers die aan het begin van hun loopbaan staan, dus ook nog geen andere baan gehad hebben. Gezien de samenstelling van ons team gaat onze voorkeur uit naar een man.

Salaris conform opleidingsschaal  10A van de Academische Ziekenhuizen.  Het eerste jaar schaal 10A., trede 0 (€ 2.495 bij full-time aanstelling) Het tweede jaar schaal 10A, trede 1 (€ 2.911 bij full-time aanstelling). Opleidingsperiode 2022 en 2023. Meer informatie? Bel Anneke de Vries of Richart Huijzer (024 36 13 320).

Sollicitaties bestaan uit een brief en een cv. Losse cv’s worden niet in behandeling genomen. Sollicitaties verwachten we per email uiterlijk 31 oktober 2021 bij Sylvia Ebbeng. De gesprekken vinden plaats op 5 november 2021.