Wat krijg je van ons?


We bieden je een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd, verder krijg je van ons:

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Je functie wordt beloond volgens de CAO VVT, FWG 60 min. €3.196,- en max. €4.744,- bruto per maand o.b.v. 36u.;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris;
 • Scholingsmogelijkheden;
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan.

Wie ben je?

Je hebt een masteropleiding Geestelijke Verzorging, of een vergelijkbare opleiding afgerond. Vanwege de cultuureigenschappen van de locaties is affiniteit met de Surinaamse taal, cultuur en levensbeschouwelijke achtergrond een must. Daarnaast heb je voornamelijk affiniteit met de doelgroepen psychogeriatrie, verstandelijke beperking en somatiek. Ervaring hierin is een must. Daarnaast ben je iemand die gemakkelijk z’n weg kan vinden in een multiculturele samenleving en ben je in staat om goed contact te onderhouden met familieleden van bewoners en met pastores in de wijken (voor overleg en eventuele doorverwijzing). Ongeacht je eigen levensbeschouwelijke achtergrond ben je bereid en in staat om cliënten van verschillende levensbeschouwelijke achtergronden te begeleiden.

Verder:

 • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden en invoelend vermogen;
 • Kun je goed samenwerken met geestelijk verzorgers met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden;
 • Kun je goed samenwerken in een multidisciplinair zorgteam;
 • Heb je het vermogen om op creatieve wijze zowel religieuze als algemene vieringen en herdenkingen vorm te geven;
 • Versta en spreek je zowel de taal op de werkvloer, als de taal van het management en directeuren;
 • Ben je bereid om met regelmaat gebruik te maken van de mogelijkheid tot na- en bijscholing welke Cordaan faciliteert;
 • Ben je voldoende toegerust om mee te denken, op de locaties en binnen Cordaan, over ‘kwaliteit van zorg’, ethische dilemma’s, en beleidszaken (voor zover inhoud- en waarden-gerelateerd;
 • Je bent lid van de landelijke beroepsvereniging VGVZ, of bereid lid te worden.

Verder ben je iemand die:

 • Het aankan en vaardig genoeg is om op kleine locaties (dikwijls zonder collega) zichzelf en geestelijke verzorging helder en duidelijk op de kaart te zetten;
 • Communicatief is naar de locatiemanager en de vakgroep;
 • Betrouw en helder is in afspraken;
 • Een goede planner is;
 • Vrolijk en creatief is.

Waar ga je werken?

Anton de Komplein (Amsterdam Zuidoost)
Aan het Anton de Komplein staat een kleinschalige woonlocatie, met in totaal 29 appartementen voor mensen met een dementie van Surinaamse afkomst of die de Surinaamse leefcultuur omarmen. Anton de Komplein heeft ruimte voor cultuur en levensstijl van de bewoners. Surinaamse feestdagen zoals Keti Koti, Srefidentie en in december een Krien Swietie worden gevierd. Daarnaast kijkt men dagelijks naar de Surinaamse televisie. Veel van de bewoners hebben een christelijke levensbeschouwelijke achtergrond en voelen zich verbonden met de Evangelische Broeder Gemeente. Naast de snack bij de lunch wordt er elke dag Surinaams gekookt; de boodschappen worden gedaan op de markt naast de deur.

De Diem (Diemen)
Midden in een levendige, winkelrijke buurt, staat woonlocatie De Diem, met in totaal 54 appartementen. De Diem biedt gespecialiseerde zorg aan mensen, die intensieve begeleiding of behandeling nodig hebben. Er is een afdeling voor cliënten met een dementie, voor mensen met een verstandelijke beperking en een afdeling voor mensen met chronische lichamelijke klachten.

Wat ga je doen?

Je biedt ondersteuning en begeleiding aan cliënten en in samenhang daarmee ook aan mensen uit hun sociaal netwerk, met specifieke aandacht voor existentiële, levensbeschouwelijke en spirituele vragen die samenhangen met de situatie waarin zij verkeren. Ondersteuning en begeleiding vinden zowel op individueel niveau als in groepsverband plaats. Je draagt verantwoordelijkheid voor de organisatie van herdenkingsbijeenkomsten, bezinningsbijeenkomsten, (thematische) gespreksgroepen en religieuze vieringen rondom Kerstmis en Pasen bijvoorbeeld. Je levert een aandeel in de coaching en toerusting van zorgteams op het gebied van levensbeschouwing, spiritualiteit, zingeving, ethiek, levensvragen, rouw, bejegening en palliatieve zorg. Je biedt advies bij ethische en levensbeschouwelijke vraagstukken met betrekking tot organisatie, beleid en kwaliteit van zorg, zowel op de locaties als Cordaan-breed (via de vakgroep). Je weet daarbij een heldere positie in te nemen met betrekking tot diverse ethische en levensbeschouwelijke vraagstukken. Je denkt, op verschillende niveaus in de organisatie, constructief mee over huidige en toekomstige positie en taken van Geestelijke Verzorging. En je neemt actief deel aan de vakgroep Geestelijke Verzorging.

Enthousiast?

Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer direct online via de website van Cordaan! Graag ontvangen wij jouw cv en motivatiebrief. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marjo Scheffer (manager behandelzaken) via 06-27744545 of Malloney Sadi (geestelijk verzorger) via 06-51143810.

Solliciteren kan tot 29 juli. De sollicitatiegesprekken zullen in de week van 9 t/m 13 augustus gehouden worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.