Ben jij als geestelijk verzorger op zoek naar een functie waarbij je écht contact hebt met onze patiënten en helpt ze in hun kracht te zetten? Binnen een ziekenhuis dat volop in ontwikkeling is? Dan is dit jouw functie! Klik hier om de vacature te downloaden of klik hier om direct te sollicteren.

 

DE AFDELING

De afdeling geestelijke verzorging bestaat uit 5 geestelijke verzorgers van diverse levensbeschouwelijke achtergrond. Ons team is verdeeld over de twee hoofdlocaties Haarlem Zuid en Hoofddorp. Binnen het team werken we nauw samen. We begeleiden patiënten en hun naasten bij levensvragen die opkomen tijdens verblijf en behandeling in ons ziekenhuis. In het SG staat mensgerichte zorg centraal. Wij dragen hieraan bij door aandacht te hebben voor zingeving en beleving van de patiënt.

DIT GA JE DOEN

Als geestelijk verzorger ben je te gast bij onze patiënten. Je staat ze bij in de moeilijke tijd die ze doormaken. Je zorgt voor begeleiding bij zingevings- en levensvragen rond ziekte, gezondheid, leven en dood. Met jouw rustige voorkomen en open houding weet je een vertrouwensband op te bouwen met de patiënt en help je iemands innerlijke ruimte te vergroten. Daartoe neem je ook deel aan het multidisciplinaire overleg op de verschillende afdelingen op beide locaties. Hierdoor weet men jou te vinden en ben je een vanzelfsprekende partner in het zorgproces. Je vindt samenwerken belangrijk. Jij denkt mee over welke zorg het beste bij de patiënt past.

Verder heb je een eigen inbreng in de vernieuwing van onze afdeling. Zo rust je vanuit jouw deskundigheid en bevlogenheid artsen en verpleegkundigen toe op gebied van ethiek, palliatieve zorg en levensvragen. Je ontwikkelt manieren van inspireren en begeleiden die aansluiten bij de (digitale) mogelijkheden van de huidige tijd. Je denkt strategisch mee over beleid.

DIT BEN JIJ

 • Je hebt de masteropleiding Geestelijk Verzorger afgerond.
 • Je bent lid van de beroepsvereniging VGVZ en voldoet aan de eisen die het kwaliteitsregister SKGV stelt.
 • Het is een pré als je relevante werkervaring hebt, als je een paar vreemde talen spreekt (bv. Arabisch of Pools) of als je handig bent in online werken en e-learning ontwikkeling.
 • Omdat de afdeling constant in beweging en ontwikkeling is, kun je omgaan met veranderingen en ben je flexibel.
 • Als gesprekspartner van onze patiënten en medewerkers vinden wij het van belang dat je communicatief zeer vaardig bent en een open houding en manier van communiceren hebt.
 • Je bent proactief en kunt projectmatig werken.

We maken graag kennis met je en zijn benieuwd naar wat jij kunt toevoegen aan ons team.

 

WIJ BIEDEN JOU

Deze functie van geestelijk verzorger is ingedeeld in functiegroep 65 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 5.620,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van je werkervaring.

Wat bieden wij je nog meer?

 • Een functie waarin je de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen
 • Een gezellig en enthousiast team
 • Het Spaarne Gasthuis is met zowel de auto (half uur vanuit Amsterdam en Leiden) als met het OV (bus stopt voor de ingang) prima bereikbaar
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld
 • Een baan bij 1 van de grootste werkgevers in de regio
 • Korting op verschillende verzekeringen
 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree
 • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis
 • Wij vinden jouw ontwikkeling en vitaliteit belangrijk, daarom kan je als medewerker gebruikmaken van ons portaal Ik & Spaarnegasthuis

 

INTERESSE?

Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature van Geestelijk Verzorger, neem dan contact op met Frans Bossink (Geestelijk Verzorger) via telefoonnummer 023-2242966.

Je kunt vóór 3 maart online solliciteren door hier te klikken. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11 maart en de tweede ronde op 18 maart. We adviseren je hier rekening mee te houden.

 

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het navragen van referenties en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure